Yeşil Bina Sektörü Hızla Büyüyor

Yeşil Bina Sektörü Hızla Büyüyor
10.12.2015
627
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından ‘Yenilenebilir Enerji’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen ‘’Yenilenebilir Enerji’’ isimli söyleşiye ERKE Green Akademisi’nden Mert Güller konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşide sürdürülebilir bina tasarımından bahseden Güller, ‘’Sürdürülebilirlik, bir şeyin nesiller boyu devam edebilmesini sağlamaktır’’ dedi. Güller, yenilenebilir enerjinin bugünün ihtiyaçlarını geleceği de düşünerek karşılayabilmek olduğunun üzerinde durdu.

Yeşil Bina Sektörü Türkiye’de İki Kat Daha Hızlı Büyüyor

Dünya’da 2000’li yıllarda ortaya çıkan küresel ısınma sebebiyle yeşil bina projesinin dünya gündemine geldiğini belirten Güller, ‘’İngiltere’de bir yapı sektörü, inşaat sektörünü geliştirmek için bir çalışma geliştiriyor ve yeşil bina çalışması bu sayede başlıyor’’ şeklinde konuştu.

Yeşil binanın elektrik kökenli bir iş olduğunu vurgulayan Güller, ‘’ Yeşil bina sektörü Türkiye’de iki kat daha hızlı büyüyor. Türkiye’nin ilk yeşil binası; Siemens Yeşil Binası’dır’’ diye konuştu. Yeşil bina olmak için önceliğin enerji tasarrufu olduğuna dikkat çeken Güller, ‘’Program aracılığıyla evin enerji modellemesi yapılıyor ve hesaplanıyor. Bu sayede enerji verimliliği sağlanabiliyor’’ ifadelerini kullandı.

Söyleşi sonunda Mert Güller, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

10.12.2015 – SA
627 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.