Yermuk Üniversitesi ile İşbirliği

Yermuk Üniversitesi ile İşbirliği
14.12.2016
1.666
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile Ürdün Yermuk Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Rıfat el-Fâûrî, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziyâd el-Sa’d ile Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed el-Umerî’den oluşan Yermuk Üniversitesi heyeti Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

İki üniversite arasında işbirliği konularının görüşüldüğü ziyarette, Yermuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıfat el-Fâûrî Sakarya Üniversitesinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ve iki üniversite arasında akademik işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade etti. Sakarya Üniversitesi’nin uluslararası işbirliği konularına ayrı bir önem verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yermuk Üniversitesi’ni ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Elmas ayrıca Sakarya Üniversitesi’nde yürütülen kalite ve akreditasyon süreçleri hakkında konuk heyete bilgi verdi. İki üniversite arasında pek çok ortak yön bulunduğunu belirten konuk Rektör Rıfat el-Fâûrî, kendilerinin de kalite ve akreditasyon süreçlerine önem verdiklerini ve aldıkları bilgilerin kendileri için çok yararlı olduğunu söyledi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın da hazır bulunduğu görüşmenin sonunda iki üniversite arasında Akademik İşbirliği Protokolü ve Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı.

Konuk heyet daha sonra Ortadoğu Enstitüsü’nü de ziyaret ederek Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat ile görüştü.

14.12.2016 – YC
1.666 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.