Yerel basında Bugün(20.11.2011)

Yerel basında Bugün(20.11.2011)
20.11.2011
399
A+
A-

20 Kasım 2011 Pazar günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

17 Ağustos Depremi sonrasında bazı mahkemeler, üniversite raporlarını kabul etmemiş.

“Bilirkişi depremi!”

Serdivan’ da bulunan Gola Apartmanı B Blok’ta yaşanan rapor skandalının ardından, bu kez de Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) ağır, orta ve az hasarlı binalar için verdiği raporların bazı mahkemelerce kabul edilmediği iddia edildi. Bu şok iddia sonrasında gözleri bu kez de SAÜ’ ye çevrildi.

ADAPOSTASI

CHP Milletvekili Engin Özkoç emeklilik intibak yasasını değerlendirdi.

“Maaş açlık sınırının üzerinde olmalı”

Dün gazetemizi ziyaret eden Özkoç hükümetin gündemindeki emeklilik intibak yasasındaki esas kriterin maaşların düzenlenmesinde insan onurunun korunması olduğunu dile getirdi.

ANADOLU

Sakarya’da depremde zarar görmüş binalarda ruhsatsız olarak faaliyet gösteren öğrenci yurtlarının denetlenmesinde büyük sıkıntı yaşanıyor.

“Öğrenci yurtlarında tehlike”

Kacak yurtlar

BİZİM SAKARYA

“Tinerci mekanı oldu”

Yeni şehirlerarası Otobüs Terminali’nin hizmete açılmasıyla birlikte hizmet dışı kalan Güney Terminali tinerci mekanı oldu. Hafta içinde yaşanan silahlı yaralama olayı tedirginlik yaratıyor.

SAKARYAHALK

“Ruhsatsız öğrenci yurtları büyük tehlike oluşturuyor”

İlimizde, 17 Ağustos Marmara Depreminde zarar gören bazı binalarda, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren öğrenci yurtları ve apart daireler, herhangi bir denetim yapılmadığı için öğrenciler için büyük tehlike oluşturmaya devam ediyor.

SAKARYA YENİGÜN

Yeni yerleşimdeki boş işyerleri öğrenci yurdu olarak değerlendiriliyor.

“Milli servete yazık!”

Yenikent’te yapılan yüzlerce kalıcı işyeri mevzuata takılıp, her geçen gün talan oluyor. Böylelikle milli servet yok olup gidiyor.

SAKARYA YENİHABER

Orta hasarlı binaların yıkımı artık kesinleşti peki ya diğerleri

“Çok katlı bilmece”

Depremden hasar gördükten sonra ”güçlendirme” adı altında makyajlanan çok katlı binaların durumu belirsizliğini koruyor. Orta hasarlılar yıkılacak, peki diğer çok katlılar ne olacak?

YENİ SAKARYA

“Bizi affedin çocuklar”

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir, çocukların hala açlıktan öldüğünü, savaşlarda silahların hedefi olduğunu, taciz ve şiddetin sürdüğümü belirterek “Bizi affedin çocuklar” dedi.
399 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.