Yerel Basında Bugün (30.06.2013)

30.06.2013

30.06.2013 Pazar günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Şehir plancısı ve MHP’li Oya Arapoğlu Sapanca Belediye Başkanlığı için Aday Adaylık başvurusu yaptı

“Sapanca’yı örnek şehir yapacağım”

ADAPOSTASI

“Eğitimde de gölgede kaldık”

Sakarya birçok alanda olduğu gibi eğitimde de ikinci sınıf şehir muamelesi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirmek için düğmeye bastığı kampus okullar projesinde komşu Kocaeli var biz yokuz.

BİZİMSAKARYA

CHP’de Büyükşehir için ilk toplantı yarın

“Keleş’te birleşme”

Şimdilik ikinci bir aday ortaya çıkmış değil.  Ancak Genel Merkez’in tutumu, aday sayısının artırabilir.

SAKARYAHALK

Saraybosna’da yakalanan firari polis memuru teslim edildi

“N.Ş. cezaevinde!”

14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla kırmızı bültenle aranırken Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da gözaltına alınan firari polis müdürü N.Ş., İnterpol tarafından Türkiye’ye getirildi.

YENİGÜN

Türkiye’de ilk Hendek Kaymakamlığı örnek bir projeye hayata geçiriyor

“Madde bağımlıları Hendek’te eğitilecek”

Hendek Kaymakamlığı tarafından hazırlanan örnek projeye madde bağımlıları ilçe merkezinde Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasının yanında bulunan yerde toplanarak, hem rehabilite edilecek hem istihdam edilmeleri için meslek öğretilecek.

YENİHABER

Çark Deresi’ne kanalizasyon pisliğinin aktığını görenler gözlerine inanamadı

“Çark’a kanalizasyon akıyor”

Çark Deresi’nin rengini değiştiren ve kötü kokuya neden olan kanalizasyon deşarjlarını görenler derenin kirletilmesine tepki gösteriyor.

YENİSAKARYA

“Sezaryende azalma var”

Sağlık Müdürlüğü tarafından Yüksek Sezaryen Oranıyla Mücadele Eylem Planı başarıya ulaştı. İl genelinde sezaryenle doğum oranı yüzde 40 oranında azaldı. Sağlık Bakanlığı’ndan övgü alan İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar, oranın daha da aşağılara çekilmesinin hedeflediğini söyledi.