Yerel Basında Bugün (28.11.2012)

Yerel Basında Bugün (28.11.2012)
28.11.2012
576
A+
A-

28.11.2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Dev yatırımın temeli atılıyor”

Sakarya’nın bölgesinin içme suyu geleceğini garanti altına alacak olan Hacımercan-Arifiye-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi’nin temeli atılıyor.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinin ardından, okullardaki kılık kıyafet serbestliği getirilmesiyle kamuoyunun vereceği tepki merak ediliyor

“Kıyafet ve başörtüsü serbest”

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin giyeceği kıyafetler serbest bırakıldı.

ADAPOSTASI

“Mısır destekleri nihayet ödendi”

Yılan hikâyesine dönen 8 milyon 600 bin TL’lik mısır desteklerinin ödenmesi konusu Başbakan Erdoğan’ın devreye girmesiyle çözüldü. Primler çiftçilerin hesaplarına yatırıldı.

BİZİMSAKARYA

7.7 milyon liralık proje hayata geçiriliyor dev yatırımın temeli yarın törenle atılacak

“67 köye içme suyu”

Toplam 35 kilometre uzunluğunda isale hattı yapılacak. Yatırımın hedefi en az 50 yıl süreyle köylere su dağıtmayı sağlamak.

SAKARYAHALK

“Büyükşehir genelgesi iptal”

Danıştay, Belde Belediyelerinin yetkilerini kısıtlayan genelgeyi durdurdu. Böylece belde belediye üzerindeki valilik vesayeti de kalkmış oldu. Artık belediyeler valilik onayına gerek kalmadan işlem yapabilecek.

YENİGÜN

Okullar ayrışıyor, müdür ve müdür yardımcıları değişiyor

“Eğitimde harman!”

Önümüzdeki yıldan itibaren ilimizdeki ilkokul ve ortaokullar ayrılacak. Buna bağlı olarak da müdür ve müdür yardımcıları kadroları yeniden belirlenecek.

YENİHABER

9 milyon TL’lik mısır destek ödemesi banka hesaplarına yatırıldı

“Çiftçiler sevindi”

Sakaryalı çiftçilerin 5 aydır beklediği mısır destekleri banka hesaplarına nihayet yatırıldı. Aylardır sıkıntı çeken 7 bin çiftçi yaklaşık 9 milyon TL’lik ödeme ile rahat bir nefes aldı.

YENİSAKARYA

SEAH yöneticisi Aydın Sarı’nın istifasına ilk tepki

“Sağlık kime emanet?”

Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, Aydın Sarı’nın istifasının irdelenmesi gerektiğini belirterek, ‘Namuslu insanlar kaçıyorsa, Sakarya’da sağlık kime temsil edilecek?’ dedi.

28.11.2012 MA

 
576 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.