Yerel Basında Bugün (28.11.2011)

Yerel Basında Bugün (28.11.2011)
28.11.2011
530
A+
A-

28 Kasım 2011 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“28 yıl nakil bekledi ama bulamadan vefat etti”

28 yıl böbrek nakli bekleyen bu çabaları 4 kez olumsuzlukla sonuçlanınca iki bacağı kesilen Necmettin Karaca (52), uygun böbrek bulamadan vefat etti.

ADAPOSTASI

Kadın doğum uzmanlarının sayısı 14’ten 7’ye kadar düştü

“Doğumevi’nde neler oluyor”

Mesai günlerinde ortalama 80-100 hastaya, hafta sonları ise 110-130 hastaya bakılan Doğumevi’nde Kadın Doğum Uzmanlarının sayısındaki azalma tepkilere yol açıyor.

ANADOLU

Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi tarafından Sakarya Nehri üzerinde yapımı devam eden HES’in inşaatı yüzde 70’ini tamamladıklarını kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş “Santralde çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Elektromekanik aksamlar montaja hazır”

BİZİM SAKARYA

Büyükşehir Başkanı Zeki Toçoğlu ulaşımda toplulaştırmaya gidiyor

“Uzlaşamazsak 200 otobüsle  ”

Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Kayseri olmak üzere tüm büyükşehirlerde şehir içi ulaşım hizmetini yüzde 60 ve 70 gibi oranlarla belediyeler gerçekleştiriyor. Bu oran Sakarya’da ise yüzde 9. Göstergeler belediyenin toplu ulaşım hizmetinden geri durduğunu gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi hazırladığı “Ulaşımda Toplulaştırma Projesi” ile çarpık duruma neşter vurmaya hazırlanıyor: Proje, 2 hafta içinde kamuoyuna ve esnaf temsilcilerine sunulacak.

SAKARYA HALK

“Korkutan Minareler”

Arifiye ilçesinde bulunan Bahçeli Camiinin 58 metre uzunluğundaki 2 minaresi cami çevresinde oturan mahalle sakinlerine korkulu günler yaşatıyor. 1999 Depremini de geçiren minarelere yetkililer tarafından verilen “Birer şerefesi kesilecek” kararına rağmen günümüze kadar hiçbir değişiklik yapılmamış. Yıllardan beri bu tehlike ile yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri ise gereken mercilere başvurduklarını fakat sorunun bir türlü sonuca kavuşturulamadığını söylediler.

YENİGÜN

Elektrik faturasına yansıyan bedeli, kimse ödemek istemiyor.

“SEDAŞ, kayıp- kaçak için form doldurtuyor”

SEDAŞ’ın, elektrik faturalarına yüzde 15 olarak yansıyan ve faturalara kısaca K-K olarak yer alan kayıp-kaçak bedeli ile ilgili olarak şikayetler giderek artıyor.

SAKARYA YENİHABER

Yeni kurulan OSB’nin neredeyse tümü çelik fabrikasınınmış

“Karasu’ya ihanet”

Karasu’da bilirkişilerin olumsuz raporlarına rağmen inatla kurulan OSB’de, bir çelik firması 180 dönüm arazi aldı. Çelik fabrikası, ilçe turizmini büyük ölçüde baltalayacak.

 

YENİ SAKARYA

“Zoraki Göç”

Karasu’nun Ortaköy yöresinde yaklaşık 7 bin kişi, Melen Barajı nedeniyle 5 yıl içerisinde başka yerlere taşınacak.

 

 

 

 
530 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.