Yerel Basında Bugün (28.05.2012)

Yerel Basında Bugün (28.05.2012)
28.05.2012
982
A+
A-

28.05.2012 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Sakarya Nehri’nin temiz akması için büyük proje!”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sakarya Nehrini kirleten faktörlerin tespiti için önemli bir çalışmaya imza atıyor. Bakanlık TÜBİTAK’a yaptırdığı proje ile nehri kirleten unsurları tespit edecek.

ADAPOSTASI

Çalıntı aracın MOBESE’ler de Sakarya’ya giriş yaptığı tespit edilince Emniyette bomba alarmı verildi

“Yine bomba paniği”

Geçtiğimiz gün Çark Caddesi’nde yaşanan şüpheli paket olayının ardından bu kez de çalıntı minibüs nedeniyle bomba paniği yaşandı. Her iki olayda da Emniyet ne kadar hazırlıklı olduğunu kanıtladı.

ANADOLU

“Vatandaş borç kıskacında”

Ekonomik kriz ve düşük gelir yüzünden vatandaşlar borç batağına gömülürken, piyasalardaki sıkıntı icralara da yansıdı. Dosyalar artık icra dairelerine sığmazken yediemin depolarında da ise yer kalmadı

BİZİMSAKARYA

“Vergi borçlularına bir iyi bir kötü haber”

Geçen yol yürürlülüğe giren vergi ve prim borçlarına ödeme kolaylığı getiren yasadan yararlandıkları halde bu hakları yanan mükelleflere ikinci hak şansı doğdu.

SAKARYAHALK

“Korkutan araştırma”

Sakarya’da 9 deprem yönetmeliği öncesinde inşa edilen ve 1999 Marmara Depremi sonrasında yapılan kontrollerde hasarsız gözüken çok katlı kamu binaları yapılan incelemede, depreme karşı dayanıksız çıktı. Çalışma 98 öncesi yapılan çok katlı binaların gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koydu.

YENİGÜN

Ticaret ve Sanayi Odaları ile Borsa yönetimleri rahat bir nefes aldı

“Seçimler 2013’e sarktı!”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı ilimizdeki iki oda ile iki borsanın, Ekim-Kasım aylarında yapılması gereken seçimleri, Şubat-Mart 2013 tarihine ertelendi. TOBB’un seçimleri ise, yine Mayıs ayında yapılacak.

YENİHABER

98’den önce yapılan kamu binalarının çoğu depreme dayanıksız çıktı

“Onlar da böyleyse!”

SAÜ’den bilim adamlarının yaptığı inceleme korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Özel şahıslara ait binalar ise Allah’a emanet.

YENİSAKARYA

“Güvende değiliz”

2007 Deprem Yönetmeliği’ne göre performans analizi yapılan çok katlı 17 kamu binasından 15’iningüvenlik kriterlerine uymadığı belirlendi.

28.05.2012 MA

 
982 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.