Yerel Basında Bugün (27.10.2011)

27.10.2011

27 Ekim 2011 Perşembe  günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler

ADAPAZARI

Kanser hastası çocuklar, bayramlıklarını depremzede kardeşlerine gönderdiler.

“Çocuklar ders verdi!”

Sakarya’da kanser hastası çocuklar, derneğin kendilerine verdiği bayramlık kıyafetleri ve harçlıkları büyük bir depremle yıkılan Vanlı depremzede kardeşlerine gönderdiler.

ADAPOSTASI

“Van’a yardım seli”

Türkiye’nin dört bir tarafından Van’a yardım götürülürken deprem acısını en iyi bilen Sakarya’da da yardımlar adeta sel oldu.

ANADOLU

“Sakarya ile Van arasında deprem kardeşliği”

Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgeye düzenlenen yardım kampanyaları devam ediyor.

BİZİM SAKARYA

2.’inci üniversite konusunda flaş gelişmeler yaşanıyor.

“Hendek mi?”

Adapazarı’na 2.üniversiteyi kurmak için harekete geçen ancak, 1/5000 planına takılına Fi Yapı Hendek’te arazi bakıyor.

SAKARYAHALK

“1 milyon 15 bin TL ceza”

Sakarya’da yıl içinde yapılan denetimlerde, yönetmeliklere aykırı hareket eden 181 iş yeri hakkında 1 milyon 15 bin liralık idari para cezası uygulandığı belirtildi.

SAKARYA YENİGÜN

“16 tır yardımı yola çıktı”

Deprem acısına ve sonrasındaki yokluk dönemini iyi bilen Sakaryalıların desteğiyle toplanan 16 tır dolusu yardım malzemesi Van’a ulaştırılmak üzere dün gönderildi.

SAKARYA YENİHABER

1.OSB’deki tesise kilit vuruldu.100 işçi kış günü işini kaybetti.

“TMSF fabrika kapattı”

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun elinde bulunan toprak grubuna ait 1.OSB’deki fabrikada üretim yapan ETS İplik’ in kapasına kilit vuruldu.100 işçi işsiz kaldı.

YENİ SAKARYA

Gar ve Kent Meydanı birleştikten sonra trafiğe açılması planlanıyor.

“Dar sokak bombası”

Şehir içi trafiğine çözüm arayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Gar Meydanı düzenlemesinden sonra Dar Sokak, Yuvam Sokak ve Çark Caddesi’nin trafiğe açılmasını tartışmaya başladı.