Yerel Basında Bugün (27.02.2012)

Yerel Basında Bugün (27.02.2012)
27.02.2012
596
A+
A-

27.02.2012 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Geyve’ de heyelan tedirginlik yaşattı!”

Adapazarı Geyve Boğazı Akıncı Köyü’nde büyük heyelan meydana geldi. Heyelan sonrasında Akıncı Köyü Kaşlar Mahallesi’nin içme suyu kaynağı heyelan altında kaldı.

ADAPOSTASI

Büyükşehir Belediyesi Türkiye’ de bir ilki gerçekleştiriyor

“Girişimciye fırsat”

Büyükşehir Belediyesi girişimciliğin yaygınlaşması noktasında inisiyatif kullanıyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar: “Girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, 27 bin TL’ye kadar hibe kredi ve 70bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabilecek” dedi.

ANADOLU

Mutsuz olan, aşkına karşılık bulamayan, ekonomik darboğazdan kurtulamayan, bunalıma giren, işsizlik kaderi olan, kafası bozulan Sakaryalı çözümü intiharda aradı

“Sakaryalı intiharı seçti”

Sağlık Bakanlığı, Sakarya ili verilerine göre 2011 yılında 960 intihar ve intihar girişimi vakası yaşandı. İstatistikler intiharı en fazla 15-24 yaş arasında bayanların seçtiğini ortaya koydu.

BİZİM SAKARYA

“Bu fırsat kaçmaz”

Büyükşehir Belediyesi belli bir beceriye sahip olup, yeterli sermayesi olmadığı için iş fikrini hayata geçiremeyen girişimci adaylarına fırsat sunuyor. 60 saatlik girişimcilik eğitimini başarıyla geçip sertifika almayı başaran her bir girişimciye 27 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi verilecek.

SAKARYAHALK

“16 milyon 498 bin TL kredi takipte”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Seyfi Bayraktar, Sakarya’da 2011 yılında tarım ve balıkçılık sektöründe kullandırılan kredi miktarının 330 milyon 147bin TL’ye ulaştığını bildirdi. Bayraktar, bu rakamla Sakarya’nın iller sıralamasında 26. sırada bulunduğunu ve bu kredilerin 16 milyon 498 bin TL’sinin ise takipte olduğunu belirtti. Sakarya takipteki kredi oranı ile 17. sırada yer alıyor.

YENİGÜN

Sağlık Müdürlüğü’ndeki bölünme, 12 Mart’a ertelendi

“Biraz daha sabır!”

Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası gereğince,  İl Sağlık Müdürlükleri’nin iki ayrı müdürlüğe bölünme süreleri, alınan bir kararla 12 Mart’a ertelendi. Sakarya’da bu konuda en çok merak edilen ise, kimlerin müdür olacağı.

YENİHABER

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Yenikent projesini açıklıyoruz;

“Yenikent Çarşı”

Yenihaber, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun twitterdan hafta içi açıklayacağını duyurduğu projenin ayrıntılarına ulaştı. Büyükşehir, Valilik yanına bir çarşı kuracak.

YENİSAKARYA

“Hafif raylıda yeni tartışma”

Gar-terminal arasındaki raylı sistem projesine MHP’den itiraz geldi. Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, hazır altyapı üzerine kurulan sistemin yeni proje olarak sunulduğunu öne sürdü.

27/02/2012 MA

 

 



596 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.