Yerel Basında Bugün (26.09.2012)

26.09.2012

26.09.2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Kredi notlarını yükselten öğrenci, 2 yıl boyunca ilk 5 öğrenci arasında yer aldı

“E-okul şifresinde inanılmaz skandal!”

Bir lisede müdür yardımcılığı yapan babasının e-okul şifresiyle sisteme giren bir öğrencinin 2 yıl boyunca kredi notlarını yükselttiği, 300 öğrencinin ise notlarını düşürdüğü ortaya çıktı.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Okulda öğrencilerin yüksek olan puanları düşünce gerçek ortaya çıktı

“Şifreyle karne notlarını kırdı”

ADAPOSTASI

“Şeker kördüğüm!”

APEK ile banka arasında yapılması beklenen görüşmeler tıkanma noktasına geldi. Gelen haberlere göre sözleşmede mutlak olması istenen 3 madde de henüz uzlaşılamadığı yönünde.

BİZİMSAKARYA

“Eğitimde şifre skandalı”

Bir lisede müdür yardımcılığı yapan babasının e-okul şifresiyle sisteme giren bir öğrencinin 2 yıl boyunca kendi notlarını yükselttiği, 300 öğrencinin ise notlarını düşürdüğü ortaya çıktı.

SAKARYAHALK

“Vay uyanık vay!”

Adapazarı’nda bir lise öğrencisi aynı okulda müdür yardımcısı olan babasının e-okul şifresini girerek 2 senedir kendi notlarını düzelttiği ve 2 senedir de okulun ilk 5’i arasında yer aldığı tespit edildi. 17 yaşındaki T.A.E’nin kendi notlarını yükseltirken diğer öğrencilerinde notlarını düşürdüğü tespit edildi.

YENİGÜN

Yılların politikacısı Ersin Taranoğlu’nun ilginç uğraşı

“Siyasetten cambazlığa!”

Taranoğlu’nun ilginç uğraşının, ip cambazlığı ile ilgisi yok. Taranoğlu, Artvin’de beslediği danaları Kurban Bayramı öncesi Adapazarı’na getirip satacak.

YENİHABER

Müftü İlyas Serenli sembol cami için öneride bulundu

“Stat yerine cami!”

Müftü İlyas Serenli düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda zaman zaman gelen sembol caminin yıkılması planlanan Atatürk Stadı arazisine yapılabileceğini söyledi.

YENİSAKARYA

Kadın tacirlerine satılan Sakaryalı genç kadın ölüm korkusu içinde

“Yardım çığlığı”

16 yaşındayken tecavüze uğrayan 20 yaşındaki kadın, evlendiği kocası tarafından satılmak istenince, Bursa’da bu kişilerden kaçıp polise gitti. Ancak, polis ‘Evine dön’ deyince ortada kaldı.

26.09.2012 MA