Yerel Basında Bugün (23.08.2014)

23.08.2014

23.08.2014 Cumartesi gününe ait yerel gazetelerin manşetleri şöyle:

ADAPOSTASI

CHP Kurultay delegesi Ecevit Keleş oy atacağı ismi sordu

“KELEŞ’ten  ilginç  talep”

CHP’nin kurultay delegesi Ecevit Keleş, sosyal medya üzerinden Sakarya CHP örgütleri ve parti tabanına çağrıda bulunarak 5-6 Eylül tarihleinde yapılacak kurultayda kimi destekleyeceğini sordu.

ADAPAZARI AKŞAM HABERLERİ

“Otopsi yapılacak olan köpek çalındı”

BİZİM SAKARYA

“Tasfiye tepkisi”

Okul müdürlerinin önemli bölümünün, bu yıl ilk kez uygulanan puanlama sistemiyle görevden alınması, sektörde örgütlü sendikalar ile tasfiye yapıldığını düşünen eğitimciler tarafından büyük tepkiyle karşılandı

SAKARYAHALK

“Tüpraş’ tan iddialara cevap”

Sapanca Gölü’nden izinsiz su çektikleri iddiasıyla yöneticileri hakkında dava açılan TÜPRAŞ Sapanca Gölü’nden çekilen suyun yasal olduğunu ve gölden çekilen su miktarının DSİ’ye haftalık olarak bildirildiğini açıkladı.

YENİGÜN

Milli Eğitim Müdürlükleri istedi ve beklenen gerçekleşti

“Performans dediler müdürleri yediler (!)”

Sakarya genelinde 4 yılını dolduran okul müdürlerinin büyük bölümü, performans değerlendirmesine göre, koltuklarından oldular. Böylelikle bir çok okul açılışa sayılı günler kala müdürsüz kaldı.

YENİHABER

Okul Müdürleriyle ilgili puanlamaya sendikalar tepkili

“Kimse memnun değil”

Eğitimde büyük kıyım olarak nitelenen okul müdürleriyle ilgili puanlama eğitim sendikalarının tepkilerine neden oldu.

YENİ SAKARYA

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla sorun çözüldü

“Liman tamam demiryolu sırada”

Uzun sürüncemede kalan Karasu liman Projesi’nde Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla sorun çözüldü. Limanın yer teslimi yapıldı. Demiryolu projesinin de tamamlanmasıyla Sakarya ihracat atağına kalkacak