Yerel Basında Bugün (20.01.2012)

20.01.2012

20.01.2012 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Sakarya’daki binlerce aboneyi rahatlatan açıklama nihayet geldi.

“Doğalgazda kesinti yok söylentiler yalan!”

AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, soğukların yoğun şekilde kendini hissettirdiği şu günlerde ulusal basında yer alan “doğalgaz kesintileri” konusundaki haberler ile ilgili bir açıklama yaptı.

ADAPOSTASI

Bugün binlerce öğrenci karne alıp tatile  girerken uzmanlar velilere seslendi.

“Çocukları kıyaslamayın”

Çocuk Eğitimi ve Gelişimi Uzmanı Ahmet Demir, “Karne aynı zamanda veli ve öğretmenin de karnesi olduğu gibi, kişilik göstergesi değil, performans göstergesidir” dedi.

ANADOLU

Sakarya’da bugün tam 182 bin öğrenci karne alacak. İlk dönem eğitim ve öğretim yılı tatile giriyor.

“Bugün karne günü”

Sakarya’da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde eğitim gören 182 bin öğrenci karne alacak. 23 Ocak ve 3 Şubat tarihleri arasında yarı yıl tatilinin ardınan ikinci eğitim- öğretim dönemi, 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

BİZİMSAKARYA

“Sosyal yara”

AKP Adapazarı İlçe Başkanlığı’nın ziyaretinde konuşan Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, ilçe genelinde şu an itibariyle 4 bin 500 aileye Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla yardımda bulunulduğunu söyledi.

SAKARYAHALK

“Kahraman komşu”

Akyazı ilçesinde bir evde yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm evi sardı. Evin 5 yaşındaki oğlu ise evde mahsur kaldı. Küçük çocuğun içeride olduğunu öğrenen komşu ise, canını hiçe sayarak alevlerin arasına dalıp,çocuğu kurtardı.

YENİGÜN

Sakarya’da  resmiyette 872 bin, Aile Hekimliği’ne göre 875 bin kişi yaşıyor

Nüfusta çelişki”

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Yenikent bölgesinin ilçe olmasına yönelik gelen talep sonrasında, ortaya çıkan nüfus oranı tartışmaları üzerine, “Nüfusta böyle çelişki olabilir” dedi.

YENİHABER

İki yıl çalışmayacak olan trenler Adapazarı-Arifiye arasında depolanacak

“Gar depo olacak”

Adapazarı Garı ve Mithatpaşa İstasyonu ile Arifiye’ye kadar olan demiryolu hattı 24 ay bounca tren garajı olarak kullanılacak. Hızlı tren
projesi nedeniyle seferlere verilecek 2 yıllık arada şehir tren parkına dönecek.

YENİSAKARYA

“Ballıkaya ballandı”

Sakarya için hayati önem taşıyan Ballıkaya Barajı’nın ihale süreci başladı. 37 firmanın katıldığı ihalede, ön yeterliik değerlendirmesinin ardından davet usulüyle teklifler alınacak.

20/01/2012//