Yerel Basında Bugün (19.05.2012)

Yerel Basında Bugün (19.05.2012)
19.05.2012
443
A+
A-

19.05.2012 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Uydu görüntüleri ile kıyı çizgisi belirleniyor”

Karasu ilçesinde liman inşaatının başlamasından sonra oluşan kıyı erozyonu ile ilgili akademisyenler sahilde incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Yalçın Yüksel  “İki grup olarak çalışıyoruz. Uydu görüntüleri kullanılarak kıyı çizgisi belirleniyor” dedi.

 

ADAPOSTASI

Nişasta bazlı şekerin kotası bir çırpıda %35 oranında arttırıldı.

“İsteyince oluyor!”

Şeker Kurulu, Şeker Fabrikası için hayati önem taşıyan pancar şekeri kotasını arttırmakta direnirken, nişasta kökenli şekerin kotasının artması şaşkınlık yarattı.

 

ANADOLU

“19 Mayıs’ı kutluyor, Ata’yı anıyoruz”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sakarya’da da coşkuyla kutlanıyor. Özgürlük ve bağımsızlığa atılan ilk adımın tarihi olan 19 Mayıs 1919 aynı zamanda Atatürk’ün doğum günü olarak kabul ediliyor.

 

BİZİMSAKARYA

“Bu ses kulak verin”

Geçtiğimiz yıl İMO tarafından düzenlenen ‘Kıyı Çalıştayı’nda Karasu’da önlem alınmazsa kıyı erozyonunun tehlikeli boyutlara varabileceği uyarısını yapan ve uyarıları dikkate alınmayan Prof. Dr. Yalçın Yüksel ve akademisyenler Karasu’ da incelemede bulundu.

 

SAKARYAHALK

“Cumhurbaşkanı geliyor”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 3 Haziran’ da ilimize geliyor Gül’ ün geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden yakın arkadaşı Numan Yazıcı için düzenlenecek olan Anma Programına katılacağı öğrenildi.

 

YENİGÜN

Hasan Ali Çelik, İl Genel Meclislerinin kalkabileceğini söyledi.

“Yeni düzenleme geliyor”

Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile İl Genel meclislerinin kalkabileceği söylentilerine, Çelik açıklık getirdi.

 

YENİHABER

“Diken üstündeyiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehre kesinlikle çelik isale hattı gerektiğini söyleyerek, ‘Mevcut hatlar nedeniyle uykularım kaçıyor. Bir şey olmasın diye dua ediyorum.’ Dedi.

 

YENİSAKARYA

“75 Milyonluk cezaya af yok”

Adapazarı Şeker Fabrikası’ nın geleceğini belirleyecek yasa teklifine, Şeker Kurumunca önceki yıllarda verilen cezaların affedilmesine ilişkin ek yapılması istemi reddedildi.

19/05/2012 Büşra Ergün


443 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.