Yerel Basında Bugün (18.11.2011)

Yerel Basında Bugün (18.11.2011)
18.11.2011
821
A+
A-

18 Kasım 2011 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Türkiye gündemin de binaların deprem güvenliği tartışılırken Sakarya’da neler oluyor.

“Skandal!”

17 Ağustos Depremi sonrasında onarım ve güçlendirmesi yapılan Gola Apartmanı’na 2002’de yapılan şikayetle İMO Sakarya Şubesi tarafından “İskan verilmesi sakıncalıdır raporu verildi. İMO’nun verdiği raporlar sonrasında evlerin Proje Mühendisi’ nin şimdiki Başkan Hüsnü Gürpınar olduğu ortaya çıktı.

ADAPOSTASI

Vali Mustafa Büyük açıkladı.

“Hasarlı binaların satışı yasaklanıyor”

Orta hasarlı binalarla ilgili operasyon derinleşiyor. Sakarya Valiliği orta hasarlı binaların satışını önlemek için bu binaların satışına yasak getiriyor.

ANADOLU

“12 yıldır suç işliyorsunuz”

Adapazarı İnşaat Mühendisi Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun orta hasarlılar konusunda uzun yıllardır ihmal ettiği görevini nihayet hatırladığını söyledi.

BİZİM SAKARYA

Hasarlı binaların boşaltılması için ortak irade oluştu.

“Ya olacak ya olcak”

Hasarlı binalar sorunu şehir gündeminin ilk sırasına yerleşti. Meskenlerde su, elektrik ve doğalgaz abone hizmetlerinin kesilmesine ilişkin Büyükşehir Önerisine ilgili diğer kurumlardan destek geldi. Çözüme ilişkin adımlarda kurumlar arası görüş birliği sağlandı.

SAKARYAHALK

Orta hasarlı binalara yıkılacak, peki ya diğerleri ne olacak?

“Yıkım karmaşası”

İlimizde 17 Ağustos Marmara Depreminin ardından orta hasarlı hale gelen ve bugüne kadar yıkılmayan bin 300 bina için çalışma başlatılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun, bu binaların yıkılması konusunda kararlı olduklarını dile getirmesi sevindirdi. Ancak asıl mesele, depremin ilk günlerinde uzmanlar tarafından verilen raporla, orta hasarlıdan az hasarlıya dönüştürülen ve orta hasarlı olduğu halde hiç rapor alınmadan onarılan binaların ne olacağı

SAKARYA YENİGÜN

Milli Eğitim Müdürlüğü, müfettişleri harekete geçirdi.

“Pansiyonlara gözaltı”

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmayan ve öğrencilerin barındırıldığı işyerleri ile ilgili olarak operasyon başlatılıyor.

SAKARYA YENİHABER

Aile çatırdıyor: Ne çocuklara sahip çıkan var ne de yaşlılara

“Sözün bittiği yer”

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kerem Toprak, ailedeki parçalanmayı çarpıcı sözlerle dile getirdi: 7-8 çocuğu olduğu halde huzurevinde kalmak isteyen yaşlılar var. Boşanan anne- babalar da çocuklarını yurtlara veriyor.

YENİ SAKARYA

“Kanser hastası terhis bekliyor”

Sakarya’nın tek onkoloji uzmanı Kocaali’ne atandı. Yerine görevlendirilen hekim ise askere gitti. Geçici görevlendirme çabası sonuç vermedi. Hastalar isyanda, yetkililer ise çaresiz.

 
821 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.