Yerel Basında Bugün (17.05.2012)

17.05.2012

17.05.2012 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Kayıp kaçağın aboneden alınmasıyla ilgili bir düzenleme yokmuş

“Kayıp kaçak bedelini tüketici ödemeyecek”

Son yıllarda elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeline olan itirazla ilgili elektrik abonelerini sevindirecek emsal niteliğinde bir karar alındı.

ADAPOSTASI

Tüketici Hakem Heyeti, kayıp-kaçakta aboneyi bir kez daha haklı buldu

“Hakem kararıyla!”

Elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedeline yapılan itirazdan aboneleri sevindirecek yeni bir karar alındı. Heyet ‘Kayıp-kaçak bedelini tedarikçi firma ödemeli’ dedi.

ANADOLU

“Kültür ve göç projesi Türkiye ikincisi oldu”

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi, Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen Sosyal Bilimler Olimpiyatları’na (USOBO) damga vurdu. Yarışmada bir Türkiye birinciliği kazanan okul, iki adette ikincilik elde etti.

BİZİMSAKARYA

“Vali konağı okul oluyor”

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, eski Vali Konağı’nın Sakarya İmam Hatip Lisesine ek bina olarak tahsis edildiğini duyurdu.

SAKARYAHALK

“Emsal niteliğinde karar”

YENİGÜN

Bayındırlık Müdürlüğü’nün eski yeri Afet Merkezi oluyor

“Nihayet yer bulundu!”

Sakarya Valiliği tarafından kurulacak olan Afet ve Acil Durum Merkezi için son karar verildi.

YENİHABER

Krediyle arazilere el koyan yabancı ortaklı banka, güneye yöneldi

“Sıra Geyve’de”

Kocaali ve Karasu’da köylerde adeta zorla kredi dağıtan ve köylülerin yerlerine icrayla el koyan yabancı ortaklı banka, şimdi Geyve’de aynı yönetimi uyguluyor. Hedef Akdoğan ve çevresindeki köylerde.

YENİSAKARYA

Tüketici Hakem Heyeti, ‘Uygulama haksız’ dedi

“Kayıp kaçak yasal değil!”

Sakarya Tüketici Hakem Heyeti, elektrik faturalarına yansıtılan kayıp kaçak bedelinden tedarikçi firmanın sorumlu olduğunu ve tüketiciye yansıtılamayacağı hükmüne vardı.

17.05.2012 MA