Yerel Basında Bugün (17.02.2012)

Yerel Basında Bugün (17.02.2012)
17.02.2012
493
A+
A-

17.02.2012 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Brusellalı hayvanlar halka yedirilir mi?”

Sakarya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Saffet Savaş, “Kimliksiz ve de aşısız kesim yapılarak bilhassa halk sağlığını tehdit eden brusella hastalığı taşıyan hayvanlar halka yedirilmektedir” dedi.

ADAPOSTASI

Açmabaşı Köyün’ de icralık olan 700dönüm fındık bahçeleri sahiplerine iade edilecek.

“Banka insafa geldi”

CHP Milletvekili Engin Özkoç’un ısrarlı takibi sonucu Açmabaşı köylüleri için yeni bir fırsat doğdu. İcralık araziler sahiplerine iade edilecek, icra borçları 10 yılda geri ödenecek.

ANADOLU

Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, ‘Hayat mücadelesi’ veren 2-B arazisi sahibi çiftçileri savundu

“Yağmacı ve fırsatçılarla karıştırmayın”

TBMM’de geçtiğimiz haftadan bu yana görüşülmeye başlanan orman vasfını kaybetmiş alanlarla ilgili yasanın Orman Kanunu’nda değişiklik içermesi gerektiği söylenen Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, ‘Her defasında sorunun çözümü için Anayasa değişikliği öne sürülüyordu. Anayasa ayet olmadığına göre sorun bir defada çözülmeli. Sorunu çözecek olan milletvekilidir’ dedi.

BİZİMSAKARYA

Kocaelili Bakan Ergün’den müjde bekleniyor

“Komşuluk öldü mü!”

Pancar ekicilerinin gözü kulağı bugün Sakarya’ya gelecek Bilim Sanayi ve Teknoloji Başkanı Nihat Ergün’de. Kota sorunu çözülmediği takdir de kapanması kesinleşen Adapazarı Şeker Fabrikası için pancar ekicileri Kocaelili Bakan’ a komşuluk hakkını hatırlattı.

SAKARYAHALK

“Umut Bakan’da”

Kota sorununu bir türlü aşamayan Adapazarı Şeker Fabrikası’nın kurtuluşu Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’de.  Bugün ilimize gelişi son anda ertelenen Bakan Ergün’ün, bu işi bitirmesi bekleniyor.

YENİGÜN

Binlerce pancar çiftçisi ile 380 işçi, çıkarılacak yasayı bekliyor.

“Şeker’de adalet yerini bulsun”

Türkiye’deki şeker fabrikaları arasında yüzde 50 yerine, yüzde 30 kota ile çalışan tek fabrika olan Adapazarı Şeker Fabrikası’nın kapanmaması için, tüm umutlar yeni çıkacak yasaya kaldı.

YENİHABER

2 kat sınırlaması 5 kata çıkarsa Dağdibi’ nde 4 bin konut inşa edecek

“Fİ-Yapı imar istiyor”

Fİ-Yapı firması Dağdibi’nde ki 357 dönüm arazi üzerinde konut ve üniversite projesi için imar düzenlemesi istiyor. Firmaya imar izni çıkarsa bölge de 5 katlı 4bin konut inşa edilmesi kesinleşecek.

YENİSAKARYA

Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’e açık mektup

“Her şey size bağlı”

Sayın Bakan, 1954 yılında kurulan ve deprem  nedeniyle zorunlu olduğu birkaç yıl dışında Sakarya ekonomisi için büyük önem taşıyan Adapazarı Şeker Fabrikası’nın geleceği, sizin vereceğiniz karara bağlı.

17/02/2012 MA

 
493 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.