Yerel Basında Bugün (16.11.2012)

Yerel Basında Bugün (16.11.2012)
16.11.2012
487
A+
A-

16.11.2012 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Huzurlarınızda Sakaryalı Altay”

Türkiye’nin ilk özgün ana muharebe tankı Altay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Otokar’ın Sakarya tesislerinde tanıtıldı.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

“Dünyaya bedel bir Türk Altay”

Türkiye’nin ilk özgün ana muharebe tankı Altay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Koç Grubu şirketlerinden Otokar’ın Sakarya tesislerinde tanıtıldı.

ADAPOSTASI

Sakarya’da üretilen Altay Tankın, seri üretime geçtiğinde dünyanın en modern ana muharebe tankı olması planlanıyor.

“Tarihe tanıklık ettik”

İlk Milli Tank Altay Sakarya’da görücüye çıktı. Başbakan Erdoğan, Sakarya’da üretilen Altay için, ‘Ülkemiz için büyük anlam ifade eden törende bulunmaktan, tarihe tanıklık etmekten büyük iftihar duyuyorum’ dedi.

BİZİMSAKARYA

“Altay’a seri üretim”

Türkiye’nin ilk özgün ana muharebe tankı Altay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle tanıtıldı. Türkiye’nin tank üreten sınırlı sayıdaki ülkelerden biri olacağını vurgulayan Erdoğan, 2013 yılındaki test çalışmalarının ardından vakit geçmeden Altay tankın seri üretimine geçileceğini müjdeledi.

SAKARYAHALK

“Bu gurur bizim”

Türkiye’nin ilk milli tankı olan Altay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle görücüye çıktı. Arifiye İlçesinde bulunan Otokar Fabrikası’nda üretilen Altay tankı hızı ve çevikliği ile dikkat çekti. Kapalı alanda yapılan tanıtım töreninin ve konuşmaların ardından, Başbakan Erdoğan ve diğer katılımcılar, Altay’ın özel olarak hazırlanan pistteki test sürüşlerini izledi.

YENİGÜN

“Gururlandık”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ana muharebe tankı Altay’ın, Arifiye Otokar Tesisleri’nde yapılan test sürüşünü izlerken, ‘Son 10 yılda savunma sanayisinde sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Türkiye kendi helikopterlerini, savaş gemilerini üretir hale geldi. Tank da bunlardan biri’ dedi.

YENİHABER

İlk milli tankımız Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı törenle tanıtıldı.

“Altay’la gururlandık”

Otokarda üretilen Türkiye’nin ilk Milli Ana Muharebe Tankı Altay’ın prototipi Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı törenle tanıtıldı. 500 milyon dolarlık yatırımla Sakarya’da üretilen Altay gururumuz oldu.

YENİSAKARYA

“Gücümüze güç kattık”

Yerli tank Altay’ın tanıtımına katılan ve Otokar’da üretilen muharebe araçlarını denetleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Gücümüze güç kattık’ dedi.,

16.11.2012 EK

 
487 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.