Yerel Basında Bugün (16.01.2013)

16.01.2013

16.01.2013 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne 245 hasarlı bina sahibi inceleme için başvurmuştu

“Orta hasarlı binalarda ses yok”

ADAPOSTASI

Ağır hasarlı, orta hasarlı yapılar derken bir korkutan açıklama daha geldi

“10 bin riskli bina var!”

Yüksek riskli bölgeler adasında ilk 5 içerisinde Sakarya’nın da yer aldığını belirten Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Atilla Erenler, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

BİZİMSAKARYA

Sakarya’da 10 bin riskli bina var

“Korkunç gerçek!”

Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Atilla Erenler, Sakarya 1.inci deprem bölgesi ve en riskli iller arasında ilk içinde yer alıyor dedi.

SAKARYAHALK

“Korkutan açıklama”

SATSO’nun ev sahipliğini yaptığı Kentsel Dönüşümde Sektörlerin Buluşması paneline katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Atilla Erenler, 1. Derece deprem bölgesi olan Sakarya’da 10 bin riskli bina bulunduğunu söyledi.

YENİGÜN

Yüksek Hızlı Tren (YHT), Arifiye Garı’nın kıymete bindirdi

“Ulaşıma yeni düzen!”

Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın son çalışma ile Arifiye’den geçmesine karar verilmesi üzerine, Arifiye Tren Garı yeniden kıymete bindi. Büyükşehir’in raylı sistemi de bu nedenle Sapanca yerine, Arifiye’ye kadar gidip-gelecek.

YENİHABER

O profesör fakültesinden Geyve’ye gönderildi

“Manşet olunca sürgün gitti”

Eski bir öğrenciye imam nikâhı kıyarak tecavüz ettiği iddia edilen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. S. Fakülte’deki görevlerinden alınarak Geyve MYO’ya gönderildi.

YENİSAKARYA

Devlet Hastanesi’nin kâğıt üzerinde Başhekimi konuştu

“Maaş yok sadece döner!”

Kadrosu Yenikent Devlet Hastanesi’nde görünmesine karşın KHK Proje Yönetimi Başkanı olarak çalışan Dr. Hasan Başkaya, ikinci maaşı olmadığını, ancak döner sermaye payı aldığını söyledi.

16/01/2013 MA