Yerel Basında Bugün (16 Eylül 2011)

Yerel Basında Bugün (16 Eylül 2011)
16.09.2011
628
A+
A-

 

16 Eylül 2011 Cuma  günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI
“KESK’ten protesto’!”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK)’e bağlı Eğitim-Sen Sakarya Şubesi, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde 4688 sayılı sendika yasası ile ilgili basın açıklaması yaptı!…

ADA POSTASI

Tapusu olana bedava;

“Sonunda belli oluyor”

Sakarya’yı da yakından ilgilendiren 2-B arazilerinin satışı konusundaki çalışmalar sona ermek üzere. buna göre tapusu olanlara 2-B arazisi bedava verilecek.

ANADOLU
“Ormanlarımızı katlediyoruz”

Sakarya’da mısır hasadının başlamasıyla birlikte tarlalarını temizlemek isteyen birçok çiftçi, yasak ve zararlı olmasına rağmen tarlalarındaki anızları yakarak orman yangınlarına davetiye çıkarıyor.

BİZİM SAKARYA

Ergün Atalay hükümete yasa çağrısı yaptı:

“Türk-İş’in görüşü alınsın”

Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, anayasadaki çalışma hayatını düzenleyen yasaların 50 yıllık olduğuna dikkat çekerek, yeni anayasa hazırlnırken Türk-İş’in görüşlerinin dikkate alınmasını talep etti.

 

SAKARYA HALK

“Yeşil, betona yenik düştü”

Orhan Camii Meydan Projesinin bir yandan yapımı sürerken projenin iç yüzünde yeşilin yok olduğu ortaya çıkmış oldu. Yeşili ile övündüğümüz şehir merkezi şimdi betonlaşmaya doğru hızla gidiyor.

 

YENİGÜN

SESOB’un bugünkü Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda görüşü açılacak.

“Börek tartışması!”

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (SESOB) bugün olağan olarak yapılacak Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda, sigarayı anımsatan Sigara Böreği’nin adının değiştirilmesi, gündeme damgasını vuracak.

YENİHABER

SAÜ öğrencileri harç fiyatlarındaki düzenlemeye isyan ediyor.

“Haraç gibi harç”,

YÖK Kanunu’un 46. Maddesine uygulanan değişiklikler üniversite kaydını yenileyen öğrencileri şaşkına çevirdi. Harçlar yükseldi. Ödemede sıkıntı yaşayan öğrenciler ise duruma tepkili.

YENİ SAKARYA

“Tek sorun kota değil”

Recep Uncuoğlu, Adapazarı Şeker Fabrikası’nın tek sorununun kota olmadığını belirterek, “Fabrikanın daha verimli işletme anlayışını benimsemesi gerekir. Eskişehir’den getirilen pancar dışında ilimizdeki üreticileri de pancar ekmeye teşvik edilmeli” dedi.

 

16/09/2011 – Adil Bical
628 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.