Yerel Basında Bugün (15.11.2011)

15.11.2011

15 Kasım 2011 Salı günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Başkan toçoğlun’dan öğrencilere müjde!””

Başkan Zeki Toçoğlu: “Üniversite eğitimi almak için memleketlerinden şehrimize gelen üniversite öğrencilerinin, can güvenliğini tehdit eden binalarda yaşamalarına göz yummayacağız” dedi.

ANADOLU

Sakaryalı bedelli için ne dedi?

Bugün Bakanlar Kurulu tarafından görüşülen “Bedelli Askerlik” konusunu Sakaryalılara sorduk İşte: Yanıtları:

“Hani Her Türk asker doğardı?”

ADAPOSTASI

Bakanlar Odası büyük  alışveriş merkezlerinin şehir dışında olmasını istiyor

“Esnafın AVM tepkisi bitmiyor”

Bakkallar ve Bayiler Başkanı Ahmet Akdardağan (AVM), hiper ve süper marketlerin haksız rekabete yol açtığını ekomonimin kılcal damarları olan esnafın yok ettiğini öne sürdü.

BİZİM SAKARYA

“12 yılda ancak proje fikri oluştu”

Sakarya, yaşadığı büyük deprem felaketinin ardından 12 yıl geçmesine rağmen hala sağlıklı şekilde çalışan bir Afet Koordinasyon Merkezine sahip değil. Türkiye’de başta İstanbul olmak üzere birçok ilde aktif şekilde çalışan Afet Koordinasyon Merkezi için Sakarya ancak proje üretme aşamasına geldi.

SAKARYAHALK

“Riske Atamayız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, üniversite eğitimi almak için şehrimize gelen üniversite öğrencilerinin can güvenliklerini tehdit eden binalarda yaşamalarına göz yummayacaklarını söyledi.

SAKARYA YENİGÜN

Öncelikle okul, yurt ve otellerin hasar tespitlerinin yeniden yapılmasına destek

“Vatandaştan olumlu tepki!”

Van’daki Bayram Otel’in 5.6’lık ikinci sarsıntıda yıkılması üzerine, Adapazarı’ndaki hasar tespitlerinin sağlıksız olduğunu gündeme taşıdığımız haber büyük yankı uyandırdı.

SAKARYA YENİHABER

Savaştan kaçıp gelen ilimize sığınan yüzlerce aile yardım bekliyor

“Mülteci sefaleti”

Irak savaşından kaçarak Türkiye’ye sığınan aileler Sakarya’ya akın ediyor. İlimizdeki Iraklı mnülteci aile sayısı 800’ü buldu. Kış günü büyük sefalet yaşayan ailelerin yiyecek, giyecek, barınma, ısınma ve daha birçok sorunu bulunuyor.

YENİ SAKARYA

58 yıl önce kurulan Adapazarı Şeker Fabrikası da tarihe karışmak üzere….

“Umut bitiyor”

Şeker Kurumu fabrikaların 2012 kotasını belirlemek üzere, ancak Adapazarı Şeker Fabrikası’nın kota sorununu çözecek yasal düzenleme için tek bir adım atılamadı.

15/11/2011 – Haber Merkezi