Yerel Basında Bugün (15.02.2012)

Yerel Basında Bugün (15.02.2012)
15.02.2012
749
A+
A-

15.02.2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Fatih projesi’nde sıra Sakarya da mı?”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğünden Fatih projesi kapsamında Temel Eğitim, Ortaöğretim ve Yaygın Eğitim kurumlarının (resmi) fiziki ve teknolojik altyapı bilgileri istendi.

ADAPOSTASI

İl Başkanı Orhan Ünver’i başarısız bulan MHP’nin duayenleri düğmeye bastılar.

“MHP’de değişim harekâtı”

MHP’de Orhan Ünver’e karşı düşünülen 3 aday isim netleşti. Gündemde Metin Ergezen, Mehmet Erdoğan ve Hamdi Kılıçaslan’ın isimleri var. Bu isimlerden biri mutlaka aday olacak.

ANADOLU

Kaynarca ile Karaçalı Köyü arasında 2011 yılı Ağustos Ayında yapımı tamamlanan 6 kilometrelik yolun ilk yağışla beraber çamura dönmesi köy sakinleri tarafından ‘protesto’ edildi.

“Bunu devlet görmüyor mu?”

Köydes bütçesinden Topçu köyü Dağağzı Mahallesi kavşağı ile Karaçalı Köyü arasındaki 6km’lik  yolun 385bin TL’ye ihale edildiğini belirten köy halkı, yolda kullanılan malzemenin çamurdan farkı olmadığını ve devletin bile bile zarara uğratıldığını savundular.

BİZİMSAKARYA

AKP İl Başkanı Uncuoğlu tartışılan isim Ahmet Çil için konuştu

“Vebale girmesinler”

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma izni verilen AKP İl Başkan Yardımcısı ve Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çil’i istifaya davet eden CHP ve MHP il başkanlarına AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu’ndan cevap geldi: “Yargısız infaz yapıyorsunuz”.

SAKARYAHALK

“3,66 diyaliz hastasına 1 diyaliz makinesi düşüyor”

Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu toplandı. Toplantıda, ilimizde yer alan 3 bölge ve bu bölgelerin hasta/cihaz oranı ile il ortalaması hesaplandı. Buna göre, ilimizde 3,66 diyaliz hastasına, 1 diyaliz makinesi düştüğü belirlendi.

YENİGÜN

Büyükşehir Belediyesi, Orta Garajı nihayet ele alıyor.

“Çirkinlik bitecek”

Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılı yatırımları ile hedeflediği ‘Çok daha güzel bir Sakarya’ için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Orta Garaj olarak bilinen 1. Geçit’teki garajda düzenlenecek.

YENİHABER

Şeker teklifi Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın onayıyla verilecek

“Haydi hayırlısı”

AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Şeker Fabrikası’yla ilgili hazırladığı kanun teklifi önerisinin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın makamına ulaştığını söyledi.

YENİSAKARYA

Fabrikada kritik sürece girildi, kota 45 gün içinde artmazsa kampanya hayal..

“Şeker koması”

Adapazarı Şeker Fabrikası önünü göremez hale geldi. Kota artışına ilişkin çabalardan somut bir sonuç çıkmayınca yol haritasını belirleyemeyen fabrikanın koma halinden çıkıp çıkamayacağı önümüzdeki 45 günde atılacak adımlara bağlı…

15/02/2012 MA

 

 

 
749 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.