Yerel Basında Bugün (15 Eylül 2011)

15.09.2011

15 Eylül 2011 Perşembe  günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Trafik kazasında ölen okul müdürünün vasiyetini yerine getirdiler.
“Rahat uyu hocam!”
Ölmeden önce başarılı öğrencilerinin ismini okul duvarına asmak isteyen müdürün isteği vasiyet kabul edildi. Okul müdürünün mezarından getirilen toprağa vefat eden müdürlerin adına ağaç dikilecek.

ADAPOSTASI

“Fındık işçisine proje”
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, fındık toplamak amacıyla Sakarya’ya gelen işçilerin daha rahat bir ortamda çalışmaları ve barınmaları amacıyla ortak bir projeyle çalışma yapacaklarını söyledi.

ANADOLU
Geyve ilçesinde, meyve bahçelerinde çıkan yangın 5 hektarlık alanda etkili oldu.
“Meyve bahçelerinde yangın”

BİZİM SAKARYA

Öztürk 18. Madde için konuştu :
“hiç yalan söylemedim”
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk gazetelerde 18. Madde uygulaması ile hakkında çıkan iddialara cevap vererek “Ben bu güne kadar yalan söylemedim. Yaptığım işi de şerefimle yaptım. Hakkımda çıkan iddialar asılsızdır” dedi.

SAKARYA HALK

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi:

“Kimseye Peşkeş Çekmedim”

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, 18. Madde uygulamasında belediye adına1 santimetre yer almadıklarını ve hiç kimseye yer peşkeşi çekmediklerini söyledi.

YENİGÜN

İthal et tükenince, fiyatlar bir anda yeniden tırmanışa geçti.
“Kurbanlıklar el yakacak”
Kurban Bayramına 50 gün kala, et fiyatlarında başlayan artış kurban kesecekleri telaşlandırdı. Et fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi halinde büyükbaş kurbanlık hayvan hissesinin bin liraya kadar ulaşabileceği belirtildi.

YENİHABER

Cezaevinden mektup yazdı, ifadesinde azmettirici suçlamasında bulundu;
“Şok suçlama”
2007 yılında Berceste’nin sahibinin vurulması olayının sanığı Hüseyin Balcı kendisinin Veli Küçük ve bir grup siyasetçinin bulunduğu yemekte Yusuf Akdoğan’ı vurmakla görevlendirildiğini iddia etti.

YENİ SAKARYA

Kota sorunu APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya’yı isyan ettirdi.
“Sözün bittiği yerdeyiz”
Ahmet Aya, “Sinsi planlarla hazırlanan yönetmelikler nedeniyle düşük kalan kotamız arttırılmalı. Artık sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

15/09/2011 – Adil Bical