Yerel Basında Bugün (14.12.2011)

14.12.2011

14 Aralık 2011 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Yaşar Erdem, Toçoğlu’nun önceki gün mecliste yaptığı konuşmadaki “cehalet” sözüne cevap verdi.

“Erdem: Toçoğlu’nun rüyalarına giriyoruz!”

Erdem: ”Toçoğlu’na tavsiyelerimiz var. Bir daha CHP’ye yönelik cehalet kelimesini ağzına almasın. Ağzını yıkasın, dişini fırçalasın, abdest alsın. Bir daha ağzına o kelimeyi alamasın.”

ADAPOSTASI

Atalay TCDD’nin Çıraklık Okulu’ndan sendikacılığın zirvesine tırmandı.

“34 yıllık başarı öyküsü ”

İşçi sendikalarının en tepesindeki kurum olan Türk İş Genel Mali Sekreterliği’ne bir kez daha seçilmeyi başaran Ergün Atalay bu alanda kırılması zor rekora ve başarıya imza attı.

ANADOLU

Cumhuriyet Kazanımları Demokrasi ve İnsan Hakları Paneli’ n de konuşan gazeteci Şükran Soner, “Şu andaki Adapazarı 1967 yılında geldiğim Adapazarı’ndan toplumsal olarak çok daha geri” dedi.

Adapazarı 19672den çok daha geri”

BİZİM SAKARYA

Müze için Büyükşehir’e bağışlanan Dr. Kazım Ertürk’ün eserleri Maltepe depolarında çürütüldükten sonra iade edildi.

“Hiç yakışmadı ”

Şehrin değerli koleksiyoncularından olan Dr. Kazım Ertürk’ün Belediye’ye “Şehir Müzesi” kurulması için bağışladığı tarihi eserler bir süre önce “Müze kurma fikrimiz yok” denilerek ailesine geri teslim edildi.

SAKARYA HALK

Mal sahipleri, bilirkişi marifetiyle ağır hasarlı binaları orta hasarlıya çevirmişti.

“Işıkara acı konuştu”

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Manisa’da bir okulda katıldığı seminerde, ilimizdeki orta hasarlı binalarla ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi. “Onların hiçbiri orta hasarlı değil, hepsi ağır hasarlıydı. Devreye giren bazı marifetlerle orta hasarlıya çevrildi” dedi.

YENİGÜN

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu toplu ulaşımı değerlendirdi.

“Söz dolmuşçuda!”

Büyükşehir Belediyesi kuracağı Sakarya Ulaşım A.Ş’ nin çatısı altında toplanacak şehir içi toplu taşımacılığına açıklık getiren Başkan Toçoğlu “Ben bir şey yapmıyorum. Yıllardır halının altına süpürülerek ertelenen sorunları ortaya koyuyorum” dedi.

SAKARYA YENİHABER

Mithatpaşa’da Tren Garı’na kadar 3 km’lik Tünel Projesi

“Manşet: Trene yeraltı formülü ”

SAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, demiryolunun Mithatpaşa İstasyonu’nda tren garına kadar yeraltına alınmasını öngören proje hazırladı. Bu sayede hem trafik rahatlayacak hem de gar şehir merkezinde kalmış olacak.

YENİ SAKARYA

Kira yardımı “ihtiyaç sahibi yok” diye yapılmamış

“Bu kadarına pes doğrusu”

Orta hasarlı binaları boşalttıktan sonra ev kiralayacak durumu olmayanlar için 300 TL kira yardımı yapılmasının kararlaştırıldığı, ancak ihtiyaç sahibi bulunmadığı için yardım yapılmadığı ortaya çıktı.

14/11/2011 – HG