Yerel Basında Bugün (13.11.2012)

Yerel Basında Bugün (13.11.2012)
13.11.2012
447
A+
A-

13.11.2012 Salı günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Yüzünü yastıkla kapatıp öldürdü!”

Eşinden şiddet gördüğü için 15 gün önce kızı ile birlikte baba evine dönen 17 yaşındaki kadın, eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Sakarya Nehri kıyısında yapılması düşünülen Rekreasyon Projesi, Meclis Gündem’inde görüşüldü

“6 milyonluk rüya proje”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı olağan meclis toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti.

ADAPOSTASI

“Erenler’de kentsel dönüşüm projesi”

Erenler İlçesinde bulunan ve çoğunlukla roman vatandaşların yaşadığı Yenimahalle Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları start aldı. Büyükşehir Meclisi gündeminde görüşülen proje ile 48,2 hektarlık alanda dönüşüm çalışması yapılacak.

ANADOLU

“Sakarya’da köy kalmadı”

TBMM’de kabul edilen Büyükşehir Belediyesi Kanunu’yla büyükşehir sınırları içindeki bütün köylerin tüzel kişiliği kaldırıldı. Sakarya’da 428 köy mahalle oldu.

BİZİMSAKARYA

Belediye hizmetleri ancak kredi kullanımıyla yapılabiliyor

“Paramız kalmadı”

Yatırımlarını İller Bankası’ndan çektiği kredilerle yapan Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Nehri Rekreasyon projesi için 6 milyon TL daha kredi kullanacak. Kredi mecliste onaylandı.

SAKARYAHALK

“Çiftçiyi bilerek mağdur ettiler”

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, yılbaşından sonraya kalacağı belirtilen mısır destekleme primleriyle ilgili açıklamada bulundu. AK Partili Milletvekillerinin köy köy gezerek adeta çiftçiyi kandırdığını belirten Keleş, Ramazan bayramına kadar ödeneceği söylenen primlerde Türkiye genelinde ödeme yapılmayan 3 ilden birinin Sakarya olmasının düşündürücü olduğunu belirtti.

YENİGÜN

Tarım İl Müdürlüğü’nün hatasını çitçi çekmeye devam ediyor

“Yok, böyle bir şey!”

Mısır üreticisine en geç Temmuz ayında ödenmesi gereken destekleme primleri için yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı. AK Parti milletvekillerinin ise, sorunu çözme yerine mazeret üretmeleri tepki aldı.

YENİHABER

“Riskli binaya af yok!”

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında yeniden incelenecek olan hasarlı binaların sağlam raporu alması çok zor. Belediyelerin riskli bölge ilan edeceği yerlerdeki binaların büyük bir kısmı da yıkım kapsamına girecek.

YENİSAKARYA

“Beldelerde hüzün var”

Yeni Büyükşehir Yasası ile beldeler ve köylerin tüzel kişiliği sona erdi. Köyler mahalle olacak, beldeler ise aynı isimle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılacak.

13.11.2012 MA

 
447 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.