Yerel Basında Bugün (13.03.2013)

13.03.2013

13.03.2013 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Sakarya ve Bursa illeri 120 milyon avroluk yatırımın kendi illerinde olması için kıyasıya mücadele veriyor

“Otomobil test merkezi yarışı”

Dün Dünya Gazetesi yaptığı haberde 120 milyon euroluk Otomotiv Test Merkezi yatırımı iki kenti karşı karşıya getirdi

BİZİMSAKARYA

Ali Dünya ve Enver Toçoğlu yeni dönemde MHP’nin gündeminde yer alacak mı?

“MHP’de meraklı bekleyiş var!”

MHP’de Mehmet Erdoğan döneminde Ali Dünya’nın Adapazarı’na, Enver Toçoğlu’nun ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmayı kesin kabul ettikleri öğrenildi.

SAKARYAHALK

“Siyasetin temposu artıyor”

AK Parti, 26 ilde yapacağı bölge toplantıları için start verirken, MHP Türkiye genelinde 9 ilde miting yapma kararı aldı. CHP ise başta Büyükşehirlerde olmak üzere birçok ilde belediye başkan adaylarını önceden belirlemek için anket çalışmalarına hız vermiş durumda.

YENİGÜN

51 olan Sakarya İl genel Meclis üyesi sayısı 102’ye çıkacak

“Kulisler erken başladı”

Büyükşehir Yasa Tasarısı’na göre, İl özel İdareleri’nin tüzel kişiliği de sona erken, üyeliği bitecek olan meclis üyeleri yeni adıyla “Kent Meclisi Üyesi” olabilmek için kulislere erken başladılar.

YENİHABER

SAÜ’de Diş Hekimliği Fakültesi kuruluyor

“Elmas’tan müjde”

Sakarya Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’nden sonra Diş Hekimliği Fakültesi de kurulacak. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas kuruluş çalışmalarının başladığını bildirdi.

YENİSAKARYA

“Kapımız açık”

MHP İl Başkanı Levent Bülbül, partisinin ilkelerini benimseyen ve teşkilatlarla uyum içinde çalışabilecek her siyasetçiye kapılarının açık olduğunu söyledi. Bülbül ismi MHP ile anılan merkez sağ kökenli siyasilere de yeşil ışık yaktı.

13.03.2013 – A.T.