Yerel Basında Bugün (12.11.2012)

Yerel Basında Bugün (12.11.2012)
12.11.2012
464
A+
A-

12.11.2012 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Elmas: Büyükşehir stratejik bir projeyi hayata geçiriyor”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Muzaffer Elmas: ‘Büyükşehir Belediyesi kurulan HES sayesinde kendi enerjisini üreten bir belediye olacak. Bu örnek olacak bir yatırımdır’ dedi.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Sakarya Üniversitesi üzerinden geçen enerji nakil hatlarındaki elektro manyetik dalgalar insan yaşamını olumsuz etkiliyor

“Üniversite manyetik kıskaç altında”

Sakarya Üniversitesi üzerinde bulunan enerji nakil hatları öğrencilerin ders gördükleri salonlar üzerinden geçiyor. Bu alanda yaydığı elektro manyetik akımın insan hayatını olumsuz etkilediği biliniyor.

ADAPOSTASI

“Orta hasarlıya müjde”

Sakarya’da bulunan orta hasarlı binalar, yeniden incelenmeye başladı. Yıkım kararı alınan binalar Sakarya Üniversitesi tarafından yeniden incelenecek, sağlam raporu alanlar; yıkım listesinden çıkarılacak. Bina sahipleri için son başvuru tarihi ise; 31 Aralık.

BİZİMSAKARYA

Marka Kent Sakarya projesinin kararlılığı yatırımcıları kente çekmeye başladı bile

“Arap yatırımı yolda”

Turizm konseyi tarafından ikincisi düzenlenen Sakarya’nın tanıtımını amaçlayan gezi kapsamında, 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarları bir günde 5 ilçeyi gezerek, yatırım sözü verdi.

SAKARYAHALK

Akademisyenler HES Projesini yerinde inceledi

“Örnek olacak”

SASKİ tarafından Sakarya Nehri üzerinde yapımı devam eden HES’i inceleyen SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, HES’in örnek bir yatırım olduğunu belirtirken, SAÜ Genel Sekreteri Metin Küçük, Sakarya Nehri Rekreasyon Projesiyle alternatif bir cazibe merkezi oluşturacağına dikkat çekti. Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım ise Sakarya’nın son yıllarda önemli bir yatırım atağına kalktığını kaydederek Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti.

YENİGÜN

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Küçükyılmaz Yenigün’e konuştu

“Süper Hedef!”

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği görevine başlayan Dr. Ünal Küçükyılmaz, Yenigün’e yaptığı açıklamasında sağlıkta artık yeni dönemin başladığını belirterek, ‘Bizim öncelikli hedefimiz, vatandaşımızı sağlık konusunda memnun etmektir’ dedi.

YENİHABER

Mısır destek ödemeleri yılbaşından sonra

“Çiftçiye kötü haber”

Milletvekili Ali İhsan Yavuz, çiftçilere yapılacak mısır desteklemeleri için bakanlığın ödenek beklediğini, konunun yılbaşından önce çözümünün ise zor olduğunu söyledi.

YENİSAKARYA

“Borca devam”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ‘en büyük hayalim’ diye nitelendirdiği Sakarya Nehri kıyısı rekreasyon çalışmaları kapsamında İller Bankası’ndan 6 milyon TL kredi alınması için meclisten yetki isteyecek.

12.11.2012 MA

 
464 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.