Yerel Basında Bugün (11.07.2012)

Yerel Basında Bugün (11.07.2012)
11.07.2012
425
A+
A-

11.07.2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

KPSS’nin tekrarlanması için TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvurdu

“Depremde panik yaptım KPSS sınavı tekrarlansın”

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nda, Sakarya’da 4.0 büyüklüğündeki depreme yakalanan Mahmut Uzun, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na dilekçe ile başvurarak sınav tekrarı istedi.

ADAPOSTASI

“AKP’de toplu istifa!..”

‘Verdiğimiz emeklerin karşılığı bu olmamalıydı. Yaşadığımız süreç bizleri istifa etmeye mecbur bırakmıştır.’ Diyen AKP Karasu Kadın Kolları Başkanı ve 25 kişilik yönetim istifa etti.

ANADOLU

“Kefalete eş ayarı”

Şahsi kefalet için 1 Temmuz’dan beri iş dünyası eşinden yazılı izin alma peşinde. Yeni Borçlar Kanunu’na göre eşlerden birinin kefil olabilmesi için diğerinin ‘yazılı rızası’ olması gerekiyor.

BİZİMSAKARYA

“Şehir bu iddiayla çalkalanıyor”

APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya’nın, son yapılan olağan üstü genel kurulda fabrikanın satış yetkisini almasını üzerine fabrikanın aslında satıldığı iddiaları Sakarya’da çalkalanıyor.

SAKARYAHALK

“TÜVASAŞ 55 işçi alıyor”

TÜVASAŞ 55 işçi alımı için süreci başlattı. İş-Kur’da başlayan başvuru kabulleri 16 Temmuz’da sona erecek. 2010 yılında yapılan KPSS’de 60 ve üzerinde puan alma şartı aranan başvuruda cinsiyet ayrımı yapılmayacak. Sakarya’da ikamet şartının arandığı başvuruda alım yapılacak olan branşlarda KPSS puanına göre en yüksek adaylardan itibaren kadro sayısının 3 katı oranında kişi mülakata çağırılacak.

YENİGÜN

Toyota-Sa Hastanesi’ne, 100 yataklı ilave bina yapılacak

“Hiç yoktan iyi!”

Sakarya’da sağlık konusunda yaşanan yatak sıkıntısının giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Toyota-Sa Hastanesi’ne 100 yataklı ek bina yapımı için bakanlıktan gelen 5 kişilik heyet incelemede bulundu.

YENİHABER

Ziraatçılar yerel yönetimler ve bürokrasiden yana dertli

“Vekile şikâyet”

Çiftçiler, Sakarya Ziraat Odası’nı ziyaret eden AKP Milletvekili Hasan Ali Çelik’e sorunlarını anlattı ve Tarım İl Müdürlüğü ile SASKİ’den şikayetçi olduklarını söyledi.

YENİSAKARYA

“TÜVASAŞ’A 55 işçi alınacak”

Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, Kurumun işçi kadrosuna 55 teknisyen ve tekniker alınacağını söyledi.

11.07.2012 MA


425 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.