Yerel Basında Bugün (11.05.2013)

11.05.2013

11.05.2013 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Yazlık Beldesi ile Şeker Mahallesi arasında yolcu taşıma nedeniyle hat polemiği çıktı

“Toplu taşımada güzergah krizi”

ADAPOSTASI

Akyazı’ya Sağlık bilimleri Fakültesi kurulması için protokol imzalandı

“Fakülte müjdesi”

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’nın ilçesine Sağlık bilimleri Fakültesi getirmek için yaptığı girişimler sonuç verdi. Rektörlük, inşaatının yapılması şartıyla fakülteye onay verdi.

BİZİMSAKARYA

Şehir merkezindeki mevcut yollar araç yoğunluğuna cevap veremez hale geldi

“Trafik çilesi büyüyor”

Adapazarı şehir merkezine her gün 95 bine yakın araç giriyor. 1 günde sadece Bulvar’a giren araç sayısı 35 bini bulurken, bu rakamlar trafiğin geleceği açısından ürkütüyor.

SAKARYAHALK

“SATSO’da deprem”

Dün yapılan SATSO Meclis Başkanlığı seçimlerinde Mahmut Kösemusul’un desteklediği Adnan Borazancıoğlu seçimleri kaybetti. Bu gelişme SATSO camiasında adeta soğuk duş etkisi yaptı

YENİGÜN

Beton operasyonuna konu olan binalar yeniden incelenecek

“Bakanlık el koydu!”

İlimizde beton numunelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sürdürülen soruşturmanın kafaları karıştırması üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, dün Vali Mustafa Büyük ile yaptığı açıklamada, incelemelerin tekrar yapılacağını söyledi.

YENİHABER

Şehircilik Bakanlığı beton operasyonu sonrası duruma el attı

“Yeni binalarda sıkıntı yokmuş!”

Beton operasyonu kapsamında incelemeye alınan binaların ve tutuklamaların ardından basın toplantısı düzenleyen Vali Mustafa Büyük ve Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, yeni binalarda sorun olmadığını söyledi

YENİSAKARYA

“Demokrasi kazandı”

İki dost grubun mücadelesine sahne olan SATSO Meclis Başkanlığı seçimlerinde son sözü üyeler söyledi. Akgün Altuğ 43 oyla yeni başkan olurken Adnan Borazancıoğlu’na 40 oy çıktı