Yerel Basında Bugün (11.02.2013)

11.02.2013

11.02.2013 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Okullarda 15 günlük ara tatilin ardından il genelinde ikinci dönem eğitim ve öğretim buğün başladı

“Ders zili yeniden çaldı”

ADAPOSTASI

Sınavla öğrenci alan okullar bir araya toplansın

“Sakarya’ya eğitim kampüsü gerekli”

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı sınavla öğrenci alan ilk ve orta dereceli okulların bir kampüs içinde bir arada olması gerektiğini söyleyerek; kampüs ile ilgili çalışmalara devam ettiklerini açıkladı.

BİZİMSAKARYA

“Dönüşüm belirsizliği”

Kimse ne olacağını bilmiyor

Kentsel dönüşümde geleceğe dair vatandaşa yönelik net bilgilendirme yapılmayınca hak sahipleri tedirginlik yaşamaya başladı. Dönüşümde hasarlı evlerin yıkılacağına dair başka bilgilendirme yapılmayınca dönüşüm şimdiden vatandaşı kara kara düşündürüyor.

SAKARYAHALK

“MHP’de istifa sesleri”

MHP’de İl Başkanı Mehmet görevinden alınmasının yankıları sürüyor. MHP Milletvekili Münir Kutluata konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, görevden alma nedeniyle Bazı İl Genel Meclis Üyelerinin istifa etmeye hazırlandığı belirtiliyor. İlçe teşkilatında ise tam anlamıyla bir sessizlik hakim.

YENİGÜN

Erenlerdeki tadilatın kıyak olduğu iddia edilmişti

“Ses çıkmadı!”

Erenler Belediyesi’ne ait Sakarya Caddesi üzerindeki binanın güzelleşmesi adı altında, kiracı konumundaki marketin büyütülmesi amacıyla yapıldığına yönelik iddialara belediyeden ses çıkmadı

YENİHABER

İş yapan esnaf ve işadamı bin kere pişman

“Büyükşehir batırıyor”

Herkes bu iddiayı konuşuyor;

Büyükşehir’e iş yapan bir çok esnaf  veya işadamı alacaklarını tahsil edemedikleri için batma noktasına geldi. Çeklerini ödeyemedikleri için zor duruma düşen işadamları ayrımcılık suçlaması yapıyor.

YENİSAKARYA

“Başkanlardan devam kararı”

MHP’de ilçe başkanları bugün kapatılan il teşkilatının ardından göre devam kararlarını kamuoyuna açıklayacak. Kararın uzun süren tartışmalardan sonra alındığı öğrenildi.

11 Şubat 2013 – A.T.