Yerel Basında Bugün (10.10.2012)

Yerel Basında Bugün (10.10.2012)
10.10.2012
454
A+
A-

10.10.2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Kılıçdaroğlu’na kitap yolladılar”

Adapazarı’nda yaşayan dört üniversite öğrencisi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kitap gönderdi.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Pamukova ilçesi Kemaliye Köyü’nde Türk Filmlerine taş çıkartacak trajedi komik olay yaşandı

“Cenaze canlandı!”

Pamukova ilçesi Kemaliye Köyü’nden İstanbul’da beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede duran kalbi H.A. (78)’ın öldüğünü sanan yakınları, köyde salasını verdirip mezar yerini hazırlattı, ancak!..

ADAPOSTASI

“Sorunlar büyür!”

Köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliğinin kaldırılarak, köylerin mahalle olması maddesine Sapanca İlçesi’ndeki Orman Köyü muhtarlığından tepki geldi. Muhtarlar, isim değiştirmenin çözüm olmayacağını söylüyor.

ANADOLU

“Pancar Üreticisine ‘vade’ sürprizi!”

Nisan ayında ödenmesi gereken geçen yılın pancar paralarını almaya Bank Asya’nın yolunu tutan çiftçiye, anaparanın vade farkından vazgeçmeleri şartı ile ödeme yapılması çiftçilerin tepkisine neden oldu.

BİZİMSAKARYA

Gece yarısı kimyasal atıkları dere ve akarsulara döken fabrikalar bardağı taşırdı

“Sanayiciye Ültimatom”

Akyazı’da fabrikaların çevre felaketleri ile gündeme gelmesi hakkında konuşan ATSO Başkanı Bayraktar, ‘İstihdam sağlıyor diye, fakir fukaraya iş veriliyor diye ilçemize zehirli atık bırakanlara göz yumacak değiliz’ diye konuştu.

SAKARYAHALK

“İl Özel İdaresi kapanıyor”

İçişleri Bakanlığı Büyükşehir Belediyesi Kanununda değişiklik yapan Kanun tasarısı Bakanlar Kurulunca, Meclis Başkanlığına sunuldu. Kanun tasarısı yürürlüğe girerse aralarında Sakarya’nın da bulunduğu 29 İldeki İl Özel İdareleri kapatılacak. İl Özel idareleri ile birlikte İl Genel Meclisleri de kapatılarak Kent Meclisleri oluşturulacak. Kanun kabul edilirse İl Özel İdaresinin kapanması ilk yerel seçimde gerçekleşecek.

YENİGÜN

Tek sınıflı köy okulu için, Valilik açıklamada bulundu

“Okul 2’ye bölündü’

Pamukova Şeyhvarmaz Köyü İlkokulu’nda 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin tek derslikte eğitim görmesine yönelik haberin gazetemizde yer alması üzerine, köy okulunda ikinci bir sınıfın oluşturulduğu açıklandı.

YENİHABER

Sakarya Devrim Özergin’in ardından kahredici bir ölümle daha sarsıldı

“Canımız acıyor”

26 Eylül’de uğradığı saldırıda şehit düşen Devrim Özergin ‘ in ardından diğer meslektaşımız Recep Bolat da hayata gözlerini yumdu. Bolat’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu. Bu vahşi cinayetler Sakarya için ‘ kara gün ‘ olarak hatırlanacak.

YENİSAKARYA

“Üç ayrı anket”

Ak Parti Genel Merkezi, belediye başkanlarının durumunu öğrenmek için 3 ayrı firmaya anket yaptırıyor. 3 etapta tamamlanacak olan anketin sonuç ve yorumları Başbakan Erdoğan’a iletilecek.

10.10.2012 EK

 

 
454 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.