Yerel Basında Bugün (10.09.2012)

Yerel Basında Bugün (10.09.2012)
10.09.2012
456
A+
A-

10.09.2012 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Koray Aydın’dan gövde gösterisi!”

MHP Genel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Sakarya’da gövde gösterisi yaptı. Koray Aydın: ‘Genel başkanımız bizim düşman ve rakibimiz değildir. Kendisini seviyoruz’ dedi.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

2012 ve 2013 eğitim-öğretim yılı bugün ana sınıfı ve birinci sınıflarla başladı

“Eğitim çıtamızı yükseltmeyiz”

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasından dolayı önemli açıklamalarda bulundu.

ADAPOSTASI

“Başhekim müjdeyi verdi”

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Nuri Dilek en geç iki ay içerisinde by-pass ameliyatına başlayacaklarını, yeni doğan ünitesi ve çocuk yoğun bakım ünitelerinin faaliyete geçirileceğini açıkladı.

BİZİMSAKARYA

“Yıkımlar başlıyor”

Afet riski altındaki kentsel alanların dönüşüm projesi Ekim ayında başlayacak. Sakarya’nın pilot illerden birisinin olduğu projede yıkım işlemleri iş makineleri ve dinamitlerle yapılacak. Ekimde ‘törenle’ başlayacak yıkımlarla ilk adımı atılacak olan kentsel dönüşümün, önce iki yıllık acil; sonrasında da üç-beş-yedi ve 10 yıllık olmak üzere beş aşamada tamamlanması hedefleniyor.

SAKARYAHALK

“Yıkım başlıyor”

Kentsel dönüşüm için ger sayım başladı. ‘Çok ses getirecek bir başlangıç yapacağız’ diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, takvimi açıkladı: ‘Ekimde start veriyoruz’ Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise kararı yerine getirmeyen belediyeler için yasal işlem başlatacaklarını daha önceden açıklamıştı.

YENİGÜN

SEDAŞ, her türlü cezai işlemi göze alıp çalışma başlattı

“Elektrik arızaya tırpan!”

SEDAŞ’ın, kışa girilirken yeni bir düzenleme kapsamında, ilçelerdeki Elektrik Arıza Servisleri’ni birleştirme ve bazı çalışanlarının da işine son verme kararı aldığı öğrenildi.

YENİHABER

Riskli binalar Ekim ayından itibaren yıkılmaya başlanacak

“Dinamitli dönüşüm”

Sakarya’nın da aralarında bulunduğu 30 ilde riskli binaların yıkımı Ekim ayında aynı anda başlayacak. Yıkımlarda iş makinelerinin yanı sıra dinamit yöntemini de kullanılacak.

YENİSAKARYA

“Yıkım Ekim’de”

Bakan Bayraktar, kentsel dönüşümde yıkıma önümüzdeki ay 30 yerde aynı anda başlanılacağını söyledi ve Sakarya’yı da bu iller arasında saydı.

10.09.2012 MA

 
456 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.