Yerel Basında Bugün (10.06.2013)

10.06.2013

10.06.2013 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Gezi Parkı ile gerilen siyasette, yerel seçim hazırlıkları stratejik ve büyük bir gizlilik içinde sürdürülüyor

“Muhalefet hangi ismi seçecek”

1990 yılından bu yana şehri Refah Partisi ve AK Partili belediye başkanları yönetirken, CHP ve MHP 2014 seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak için çok iddialı…

ADAPOSTASI

Bakanlık 15 ilde deprem riskli alanları belirledi

“Sakarya riskli alanlar listesinde”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Afet Riski Altında ki Alanların Dönüştürülmesi kapsamında belirlenerek riskli alan ilan edilen 15 il arasında Sakarya’da yer aldı. 500 orta hasarlı yapanın bulunduğu Sakarya’da 3 bin binada risk altında.

BİZİMSAKARYA

AKP Akyazı Kongresi’ne iptal kararı çıktı

“Yargı ‘Yeniden’ dedi”

Kongrenin iptaline ilişkin davanın görülmesine Sulh Hukuk Mahkemesi’ne devam edilecek.

SAKARYAHALK

AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Gezi Parkı eylemi ile ilgili ilk kez konuştu

“Eylemler tezgah”

Uncuoğlu, ‘Her geçen gün yeni bilgilerle, yeni gelişmelerle üzerimize oynanan oyunun, kurulan tezgahın başka resimlerini ibretle görmekteyiz’ dedi.

YENİGÜN

Muhalefetin erken seçim isteğine, iktidar ‘olmaz’ diye cevap verdi

“İstikamet 2014”

Gezi Parkı olayları ile birlikte,  MHP’nin gündeme getirdiği erken seçim için, AK Parti iktidardan yerel seçimlerin 2014, genle seçimlerin ise 2015 yılında olacağı açıklaması geldi. Sakarya’da, 3 büyük siyasi partinin başkanları, erken seçime hazır olduklarını belirttiler.

YENİHABER

Okul dönüşümleri velilerin tepkisini topluyor

“4+4+4’te sıkıntı”

Eğitimde 4+4+4 sisteminin gerektirdiği dönüşümler velileri isyan ettiriyor. Okul ve öğretmen değişiklikleri ile birlikte çocuklarını başka mahallelere göndermek zorunda kalacak veliler isyan ediyor.

YENİSAKARYA

“Emaneti bu millet alır”

AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Gezi Parkı’ndaki göstericilerinin taleplerinin Türkiye’yi onlarca yıl sömürmüş uluslararası kartellerin istekleri ile aynı olduğunu belirterek, ‘Hükümet istifa diyenler bilsinler ki emaneti ancak millet geri alır’ dedi.

10.06.2013 MA