Yerel Basında Bugün (09.12.2012)

09.12.2012

09.12.2012 Pazar günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Kızı kaybolan baba intihara teşebbüs etti”

2 Kasım’da evine gitmek üzere okuldan çıktıktan sonra kaybolan genç kızın babası, intihar girişiminde bulundu

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Pamukova ilçesindeki öğrenciler milli servet değerindeki atığı sanata dönüştürdüler

“Çöpten çıkan sanat”

Geri dönüşüm maddelerini çöp yerine el sanatlarında da kullanılabileceğine dikkat çekmek üzere düzenlenen ödüllü yarışmadan herkesi şaşkına çeviren sanatsal çalışma projeleri çıktı

ADAPOSTASI

Sağlam zeminlere mezarlık yapılmış

“Çürük zemine dönüşüm şart”

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ersöz Sakarya’da zemin yapısı itibari ile çok ciddi sıkıntıların olduğunu dile getirerek, “Sakarya’da sağlam zeminler mezarlık olarak kullanılırken, çamur zeminlere ise binalar inşa edilmiş. Dönüşüm şart” dedi.

BİZİMSAKARYA

“Şantiye kazığı”

Bazı müteahhitlerin ödemediği vergi ve SSK borçları nedeniyle, ev alan veya yaptıran vatandaşa SEDAŞ ve SASKİ “şantiye tarifesinden”  elektrik ve su bağlıyor. Bir anlamda, müteahhitlerin cezası vatandaşa yükleniyor”

SAKARYAHALK

36 gündür kızından haber alamayan acılı baba, sesi duyurabilmek için ilginç bir yola başvurdu

Bir babanın feryadı”

2 kasım da evine gitmek üzere okuldan çıktıktan sonra kaybolan genç kızın babası, sesini duyurmak için şehrin göbeğinde bulunan MOBESE direğine çıktı. Kızının resminin bulunduğu pankartı açan acılı baba, kızının bir an evvel bulunması için yardım istedi.

YENİGÜN

“Sevgi Evleri 2013’te hizmette!”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, sosyal devlet anlayışı kapsamında yaptıkları çalışmada Camili’de inşaatı devam eden Sevgi Evleri’nin hizmete girmesiyle il genelinde yurt ve yuvaların kapatılacağını söyledi.

YENİHABER

“Bakan’ın açtığı yol çöktü”

2 hafta önce ilimize gelerek Yeni Yerleşim Bölgesi Korucuk’ta bir dizi açılışı gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açtığı yolda 2 ayrı çökme meydana geldi.

YENİSAKARYA

“Tozlu’da panik”

Tozlu Camii’nin çatısında klimalı tamiri sırasında piknik tüpü patladı. Bir işçinin ağır yaralandığı olay panik yarattı