Yerel Basında Bugün (09.10.2012)

Yerel Basında Bugün (09.10.2012)
09.10.2012
651
A+
A-

09.10.2012 Salı günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Arkadaşını öldürüp ormanlığa gömmüş”

Karasu Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Ramazan Karakaş 10 gündür kayıptı. İşçinin cesedi toprağa gömülmüş bulundu

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

“Orta hasarlı ve binası risk taşıyan bina sahiplerine yapılacak 466 konut için TOKİ ile anlaşma sağlandı”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu kentsel dönüşüm ile ilgili belediyenin açıklamalarını vatandaşların iyi etmelerini istedi.

ADAPOSTASI

“Her söylenene inanmayın”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kentsel dönüşüm alanında yoğun çalışmalarda bulunmak amacıyla, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü kuracaklarını söyledi.

ANADOLU

“Gürpınar ‘Yasayı bu halinle uygulamak mümkün değil’”

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Kentsel dönüşümde belediyelerin çokta yapabilecekleri bir şey olmadığını belirterek , ” Tavşana kaç tazıya tut, ne yapıyoruz nede yapmıyoruz durumundalar. Çünkü bu yasa uygulanabilir bir yasa değil. Bunun onlarda farkında ” dedi.

BİZİMSAKARYA

“İlçe hevesi hayal oldu”

Yenikent’in ilçe olma hayali suya düştü. Dün yoğun gündemle toplanan Bakanlar Kurulu’ndan ilçe olmayı bekleyen beldelere müjdeli haber gelmedi. Beldeler ise kapanarak mahalle olacak.

SAKARYAHALK

“İtibar etmeyin”

‘Vatandaşlarımız kentsel dönüşüm konusunda bizden duymadığı açıklamaya itibar etmesinler’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ‘Vatandaşlarımızın risk altındaki binası varsa bireysel yenilemeler için bakanlık belediyeler eliyle kira yardımı yapıyor. Kredi çekerse kredi faizini karşılıyor. Bütün bunlar önemli ve güzel çalışmalar. Orta hasarlı binalar konusunda epey mesafe aldık. İlçe belediyelerimiz de orta hasırlı binalar konusunda sıkı çalışıyor, raporları bize geliyor.’ dedi.

YENİGÜN

Kamu Hastanelerinin Tüm Sağlık, Mali ve İdari Kadroları Değişiyor

“Sağlık sil baştan!”

Kamu Hastaneleri Birliği Sakarya Genel Sekreteri, bu hafta içinde resmen açıklanıyor. Genel sekreter, istediği takdirde tüm sağlık kadrolarını yeniden belirleyecek.

YENİHABER

Dört Gözle Beklenen ‘ Yeni Büyükşehir Yasası’ Meclis Başkanlığına Sunuldu

“Yeni ilçe yok”

Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı ile Yenikent ve Alifuatpaşa’nın ilçe olma hayali suya düştü. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırı bütün ili kapsayacak şekilde genişletilecek. Beldeler kapatılacak, Köyler ise mahalle olacak.

YENİSAKARYA

“İmam-Hatip polemiği”

Eski Vali Konağı arsasının yeşil alan kalmasını isteyenlerin ” İHL ‘ ye karşı çıkanlar ” olarak nitelendirilmesi, MHP’liler tarafından tepkiyle karşılandı.

09.10.2012 EK

 
651 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.