Yerel Basında Bugün (09 Eylül 2011)

09.09.2011

09 Eylül 2011 Cuma  günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Minibüsler ve taksi dolmuşlar peş peşe zamlarını açıkladılar.

“Ulaşım zamlandı!”

Adapazarı’nın “bugün yarın olur” diye beklediği korkulu zam haberini Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş ve Dolmuş Taksiciler Başkanı Hanefi Borazanoğlu açıkladı.

ADAPOSTASI

“Vakit kalmadı

Şeker-iş Sendikası Şube Başkanı Oğuz Kalay, Ekim aynın ilk haftası fabrikanın 2011 yılı üretimine başlayacağını hatırlatırken, siyasetçilere uyarılarda bulundu. Kalay, kota sorununun verilen sözlere rağmen çözülemediğini ifade ederek, “artık vakit kalmadı, sabrımız taşıyor” dedi.

ANADOLU

“Öğrencilere ikinci şans”

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, herhangi bir okula yerleşemeyen lise öğrencileri için, önkayıt başvuru merkezi kuruldu.

BİZİM SAKARYA

Sayaç bedeli 36,6 lira.

“Yüzbinlerce sayaç yenileniyor”

Tüm abonelerine, “1 fazlı elektrik sayacınızın 10 yıllık muayene ve damga süresi dolmuştur” matbu yazı gönderen SEDAŞ, yüz binlerce sayası sökmeye başladı.

SAKARYA HALK

“Gar için iki förmül”

Ulaştırma Bakanlığı, TCDD yetkilileri ve Büyükşehir Belediyesi arasında Gar binasının taşınma konusunda görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı. Toplantı sonucunda yeni yer için 32 Evler veya Arifiye istasyonu tercih edileceği öğrenildi.

YENİGÜN

Milli Eğitim Müdürlüğü, kayıt parası işgüzarlığı için soruşturma başlattı.

“Yazıcı, “taviz yok” ”

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, okul yönetimlerinin velilerden kayıt yapmak için para isteyemeyeceklerini belirtirken, bu konuda soruşturma başlatıldığı da öğrenildi.

YENİHABER

Bekir Bozdağ Atatürk Parkı’na camii için şart koştu:

“5 minare şart!”

Komedi Gibi : Cami ve Kuran Kursu Yaptırma Dernekleri Federasyonu’nun Atatürk Parkı’na cami yapma isteğine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “5 minareli olsun, İlamın şartını hatırlatsın” şeklinde karşılık verdi.

YENİ SAKARYA

“Vay uyanıklar”

Kaynak sularını kiralama yetkisi SASKİ’ye devredilince, su firmaları yönetmelikteki boşluğu kullanarak mineralli su statüsüne geçmeye hazırlanıyor. Mineralli sularda kontrol yine İl Özel İdaresi’nin olacak. Ancak İl Özel İdaresi’nin ciro üzerinde elde ettiği gelir düşecek.

09/09/2011- Adil Bical