Yerel Basında Bugün (08.09.2012)

Yerel Basında Bugün (08.09.2012)
08.09.2012
416
A+
A-

08.09.2012 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Şeker Fabrikası’nın satışı tamam gibi!”

Borçlarından dolayı özel bir banka tarafından el konulan Adapazarı Şeker Fabrikasının satışı tamamlanmak üzere. Bankanın fabrikayı devralmak için gerekli kararı aldığı kaydedildi.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Eski valilik Konağı’nın yerine yapılması düşünülen İmam Hatip Lisesi binasıyla ilgili MHP’den itiraz

“Meclis’te İmam Hatip tartışması”

İl Genel Meclisi Eylül ayı son toplantısı Oktay Yıldırım Başkanlığında gerçekleştirildi.

ADAPOSTASI

“İnsan odaklı çözüm”

Milletvekili Hasan Ali Çelik, orta hasarlılar ve Kentsel Dönüşüm konularında Adapostası’na özel açıklamalarda bulundu. Çelik, soruna insan odaklı bakılmasından yana olduğunu söyledi.

ANADOLU

“MHP’den çelişkili siyaset”

MHP Grup Başkanvekili Salih Okutan, konak alanının ticari alandan çıkarılıp okul alana dönüştürülerek Büyükşehir Belediyesine tahsisine yönelik verdikleri kabul oyunu savundu. Okutan, 23 Ağustos tarihli manşetimizde, tahsis kararına karşı çıkarak, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Vali Mustafa Büyük’ü bu yönde eleştirmişti.

BİZİMSAKARYA

Kaza yapan ambulansın muayenesinin ve donamının olmadığı anlaşıldı

“Sağlık skandalı”

Karasu’da Akkum Köyü’nden hasta almak için yola çıkan ve kaza yapan ambulansın sigortası ve muayenesi olmadığı ortaya çıktı.

SAKARYAHALK

Tartışılamaya devam eden 4+4+4 eğitim sistemi Pazartesi Günü anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin bir haftalık oryantasyon eğitimi ile başlıyor

“Ders Başlıyor!”

İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler, 10 Eylül Pazartesi günü okulla tanışacak. Tartışmalar devam ederken 4 + 4 + 4 yeni eğitim sistemi de resmen başlamış olacak. Yeni eğitim sistemi beraberinde birçok yeniliği de getirirken, Bakanlık tarafından ilkokullara gönderilen birinci sınıf listeleri ile okula kayıt yaptıran öğrencilerin arasında fark olması ise okulları zor durumda bırakıyor.

YENİGÜN

Yerel seçimler öne alınırken, AK Parti’de yerel seçim kulisleri hızlandı

“Başkanlar diken üzerinde!”

Son yerel seçimlerde Sakarya’daki 28 belediyeden aday gösterilen isimlerin en az yarısının, bu kez aday gösterilmeyeceği konuşuluyor.

YENİHABER

İMO Başkanı Gürpınar’dan santral tepkisi

“Şehre ihanet olur”

Söğütlü’ye doğalgaz santrali kurulmasının şehrin kalbine hançer vurmanın da ötesinde Sakarya’ya ihanet olacağını söyleyen İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar, ‘Geleceği karartılmasına izin vermeyelim’ dedi.

YENİSAKARYA

‘Kesilen ağaç kadar dikilecek’ açıklamasına çevreci yorum

“Vicdan aklaması”

Yrd. Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu, ‘Bin Ağaç kesip, yerine iki bin fidan dikmek, sadece kendini aklama çabasıdır. Böyle yapan insanlar vicdanlarını aklamanın derdine düşer’ dedi.

 
416 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.