Yerel Basında Bugün (08 Eylül 2011)

08.09.2011

08 Eylül 2011 Perşembe  günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Toçoğlu, şehrin farklı noktalarında yaptığı ziyaretlerde konuştu:

“Aldığımız her nefesin hesabını vereceğiz!”

Toçoğlu: “Gün gelecek bu makamlarda verdiğimiz tüm kararların, hatta aldığımız her nefesin hesabını vereceğiz. Makamın büyüsüne kapılmadan ve bunları aklımızdan bir an olsun çıkarmadan çalışıyoruz.”

ADAPOSTASI

“Ruhsatsız otoparka; STOP!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin şehir içi trafiği ile ilgili düzenlemeleri devam ediyor. Düzenlemeler kapsamında artık ruhsatsız otoparklara izin verilmeyecek.

ANADOLU

“Fındık ihracatında rekor”

2010 – 2011 fındık ihracat sezonunda miktar bazında tüm zamanların ihracat rekorunun kırıldığı belirtildi.

BİZİM SAKARYA

Atatürk Parkı’nı sit alanından çıkarıp, külliye yapmak istediler.

“Yok artık!”

Cami ve Kur’an Kursları Federasyonu yöneticileri, Ankara’da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüşerek, Atatürk Parkı’nın sit alanından çıkarılmasını; buraya 5 minareli cami, Kur’an kursları ve külliye yapılması konusunda yardım istediler.

SAKARYA HALK

Şehirde hizmet veren otopark işletmelerinin yöneticileriyle toplantı gerçekleştirildi.

“Yönetmeliklere uygun davranmanızı istiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, şehir merkezindeki özel otopark işletmecilerinin yöneticileri ile bir araya geldi. Parkomat sistemi hakkında bilgiler veren Fatih Turan, otoparkların uygun bir standardı yakalaması gerektiğini söyledi.

YENİGÜN

Okullar açılırken, velilerin tepkileri bitmek bilmiyor.

“Kayıt parası isyanı”

Bazı okul yöneticilerinin, “Bağış yapmadan, kayıt yaptırmayız” diretmeleri, öğrenci velilerinin tepkilerinin tavan yapmasına neden oluyor.

YENİHABER

1.geçit ve 2. Geçitteki trafik sorunu çözümsüzlüğünü korurken uygulama tepkiler giderek artıyor.

“Trafikte kornalı isyan!”

Şehir içi trafiğini rahatlamak için uygulanan yeni trafik düzenlemesinin şehirde büyük bir trafik sorunu yaratması sonucu, yoğunluğu kaldıramayan caddelerde trafiğin sıkışması sürücüleri adeta isyan ettiriyor.

YENİ SAKARYA

“Taksi plakaları altınla yarışıyor”

Altın ve döviz piyasası yatırımcısına kazandırırken, yüksek fiyatıyla taksi plakası da altına rakip olacak değere ulaştı. Adapazarı merkezinde ve Serdivan’daki taksi plakaları 150 bin liraya el değiştiriyor.

08/09/2011 – Adil Bical