Yerel Basında Bugün (08 Ekim 2011)

Yerel Basında Bugün (08 Ekim 2011)
10.10.2011
727
A+
A-

 

08 Ekim 2011 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Bunalıma giren kız kendini köprüden Sakarya Nehri’ne attı.

“Liseli ölmek istedi”

Bunalıma giren lise 1. Sınıf öğrencisi Görkem T. Kendisini eski Sakarya Köprüsünden aşağı attı. 40 metre sürüklenen genç kızı ölümden balıkçılar kurtardı.

ADAPOSTASI

“Nüfus ve Konut Araştırması başladı”

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3-30 Ekim tarihleri arasında 2011 Nüfus ve Konut Araştırması yapılacak. Araştırma kapsamında Sakarya’da 46.751 adres (hane) ile görüşülecek ve çalışmada 160 personel görev alacak.

ANADOLU

Kaynarcalı öğrenciler Seviye Belirleme Sınavı’nda merkez dışındaki 13 ilçe arasında birinci olmayı başardı.

“Eğitimde büyük başarı”

Kaynarca İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Boğaz 2010-2011 eğitim yılı sonunda yapılan Seviye Belirleme (SBS) sınavında ilçeler arasında birinci olma başarısı gösteren Kaynarca’nın İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Tekin Yazıcı ve öğretmenleri ziyaretleri ederek kutladı.

BİZİM SAKARYA

“Kum Ocakları Yakın Takipte”

AKP Milletvekili Çelik’in İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı, “Kum ocaklarını iyi denetleyin” içerikli konuşmasından sonra kum ocakları daha titiz izlenmeye başlanacak.

SAKARYAHALK

“İl Sağlık Müdürlüğü öğrencileri araştırıyor”

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kaynarca İlçesindeki 8. Sınıfta okuyan 350 öğrenci üzerinde diyabet ve obezite araştırması yapılıyor. Yapılan araştırma ile çağımızın en büyük tehlikelerinden biri olan obezite ve diyabet ilişkisinin tespit edilmesi amaçlanıyor.

YENİGÜN

İhalesi tamamlandı. Müteahhit firma çalışmalara başlıyor.

“Orta garaja düzenleme”

Adapazarı’nda 1. Tren yolu geçidi yanında bulunan orta garaj ile birlikte, Donatım’da ofis karşısında yeni oluşturulan ilçe otobüs durağında da düzenleme çalışmaları başlatılıyor.

YENİHABER

“Parayı bulun ovayı sulayın”

Milletvekili Hasan Ali Çelik, İl Genel Meclisi üyelerinden Adapazarı ovasının sulanması için proje hazırlamalarını, bunun kaynağını da bulmalarını istedi.

YENİ SAKARYA

Şeker Fabrikası yönetimin değil, 65 bin üreticinin. Yaşaması için herkes görevini yapmalı”

“Aya’dan göreve davet”

APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, yeni yatırımların müjdesini veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’a, “Bugün yeni fabrikaları getirmeye çalışırken, Şeker gibi bu şehre büyük ölçüde istihdam ve katma değer sağlayan bir fabrikayı göz ardı etmemek gerekir” dedi
727 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.