Yerel Basında Bugün (07.09.2012)

07.09.2012

07.09.2012 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Önümüzdeki yıl yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde MHP ve AKP’de kılıçlar çekildi

“Erdoğan, fırtına gibi esti”

ADAPOSTASI

Ataması yapılan öğretmenleri ile 66 ayını dolduran çocukların kaçı eğitime katılacak

“Bakalım gelecekler mi?”

Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı, Meclis Üyeleri’nin bilgilendirdi. Sandıkçı, bu yıl 400 branş öğretmeninin atanacağını ve 17 binden fazla öğrencinin ise; okul heyecanıyla tanışacağını söyledi.

BİZİMSAKARYA

“Baroda Ö.Ç. depremi”

Türkiye’yi sarsan 14 yaşandaki Ö.Ç.’ye cinsel istismar davasının artçıları Sakarya Barosu’nu sarstı. Davanın sanıklarından firari polis N.Ş. ile çocuk sanıklardan birinin avukatlığını yapan İlknur Ebil Yıldız, Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyeliğinden istifa etti.

SAKARYAHALK

“Anlaşma tamam iş imzaya kaldı”

Borçlarından dolayı özel bir banka tarafından el konulan Adapazarı Şeker Fabrikası’nın satışı tamamlanmak üzere. Bankanın fabrikayı devralmak için gerekli kararı aldığı kaydedilirken, APEK ile önümüzdeki günlerde masaya oturularak satışın gerçekleştirileceği öğrenildi.

YENİGÜN

MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan çok iddialı konuştu

“AKP zarar görecek”

MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan, ‘Benim Sakarya halkına değil, ama AK Parti’ye çok zararım olacak. Yerel seçimlerde hepimiz yaşayarak, AKP’nin ne kadar zarar gördüğünü göreceğiz’ dedi.

YENİHABER

Ziraat odası ve belediye Söğütlü’ye santral kurulmasına sert tepki gösterdi

“Sakarya’yı yakmayın”

Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Söğütlü’deki mera arazisine doğalgaz çevrim santrali yapılmasına karşı çıkarken, Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, ‘Halk buna izin vermez’ dedi.

YENİSAKARYA

“Sağlık kampüsü orman içinde”

SAÜ Tıp Fakültesi’nin sınırları Karapınar’a kadar genişliyor. 150 dönümlük arazinin Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınarak üniversiteye devri için yazışmalar başladı.

07.09.2012 MA