Yerel Basında Bugün (07.07.2012)

Yerel Basında Bugün (07.07.2012)
07.07.2012
946
A+
A-

07.07.2012 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Karaman’a sokak hayvanları için otomatik yem ve su makinesi kondu

“Susuzluktan ölmeyecekler!”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ilk kez Sakarya’da aşırı sıcaklar sebebiyle yiyecek ve su bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için üç bölgeye otomatik çalışan mama makinesi ve su pınarı yerleştirildi.

ADAPOSTASI

Geçmişte Gar Meydanı ile başlayan ve özel bir şirket için Dağdibi’nde arazilerin imara açıldıktan sonra değerinin artması ile ilgili alevlenen tartışmaların ardından bir uyarı geldi

“Şeffaf olunsun”

İmar uygulamalarında önemli bir noktaya dikkat çeken İMO Şube Başkanı Gürpınar, ‘Tadilatlarda mağduriyet ve haksız kazanç oluşmasına sebebiyet verilmemelidir’ dedi.

ANADOLU

İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun iddiası:

“Acarlar Longozu kuruyor!”

Kaynarca İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Boğaz’ın ülkemizin ve dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden Acarlar Longozu’ndaki ağaçların fazla su tutulması nedeniyle kuruduğuna ilişkin önergesiyle bölgeye giden ve incelemelerde bulunan Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun hazırladığı rapor görüşüldü.

BİZİMSAKARYA

Teşvik yatırımlarında Kocaeli’ye 5.1 milyar lira, Sakarya’ya ise 476 milyon

“Bahaneye bak!”

Teşvik ve mali desteklerde Kocaeli’yi ihya eden, Sakarya’ya ise üvey evlat muamelesi yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan’ın ‘Sakarya’dan proje gelmiyor’ bahanesine sığındığı öğrenildi.

SAKARYAHALK

Laboratuar tetkikleri için il dışı sevke son

“Çile bitti”

Haziran 2012 itibarı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Tebliğinde yer alan tüm laboratuar tetkikleri artık SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ek ücret ödenmeden de yapılmaya başlandı. Böylece Sakaryalıların hem çeşitli laboratuar hizmetleri için il dışına sevk çilesinden hem de özel laboratuarlarda yaptıkları testler için ek ücret ödemekten kurtulmuş oldu.

YENİGÜN

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, ‘Eleştirilerinizden yararlanıyoruz’ dedi

“Olumlu yaklaşım!”

Yorulmaz, son iki gündür kendi internet sitelerindeki Sakarya’nın tanıtım filminde bazı yanlışlıklar olduğunu kabul etti.

YENİHABER

Doğa harikası ‘subasar orman’ acil müdahale olmazsa kuruyup yok olacak

“Longoz elden gidiyor”

Acarlar Longozu’nda su akışının sağlanmaması nedeniyle ağaçlar kurumaya başlarken, bitki örtüsü ve diğer canlı türlerin de adeta can çekiştiği bildirildi.

YENİSAKARYA

“İstihdamda büyük proje”

İşsizliğin azaltılması ve bölgesel gelişmişlik farkının giderilmesi amacıyla, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Nitelikli İnsan Kaynağı Projesi hayata geçirildi.

 
946 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.