Yerel Basında Bugün (07.03.2013)

Yerel Basında Bugün (07.03.2013)
07.03.2013
428
A+
A-

07.03.2013 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Belediye, aylar sonra bir yurdun ruhsatının olmadığı gerekçesi ile kapatmak istedi

“Yurt denetiminde yetki karmaşası”

Adapazarı İlçesi’nde bulunan ve 120 öğrencinin kaldığı Özel A. Kız Öğrenci Yurdu’nu kapatmak için gelen ekiple yurt sahibi arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

ADAPOSTASI

Sapanca Gölü çevresi işgal altında

“Kıyıları halka verin”

T.C. kıyı şeridi Kanununa göre kıyı şeritlerinin halka kapatılamaz olmasına rağmen Sapanca gölü çevresinde adeta bu yasak uygulanıyor. Onlarca özel mülk, otel işyeri hatta jandarma tesisi bile yasağı hiçe sayarak kıyı şeritlerini işgal ediyor.

BİZİMSAKARYA

“Sağlıkta devrim bu mu?”

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde endoskopi çilesi. Diğer hastanelerden bazı uzman hekimler geçici olarak bu servise atanmasına rağmen, durumu acil olan hastalara bile 7 ay öncesine randevu verilemiyor.

SAKARYAHALK

Erenler Belediyesi tarafından Kozluk mahallesi muhtarlık binası için yıkım kararı alındı

“Muhtarın İsyanı”

Konuyla ilgili Gazetemize açıklamalarda bulunan Muhtar Cemalettin Yazıcı daha öncesinde faaliyet göstermesine izin verilen hizmet binasının yıkılma kararının arka planında farklı sebeplerin olduğunu iddia etti. Yazıcı “yeşil alana bina yapılmasına izin veren Erenler Belediyesi, hiçbir yasal dayanağı olmamasına rağmen muhtarlık binasını yıkıyor” dedi.

YENİGÜN

Denetimler 4 bir koldan yoğunlaşıyor

İmalatçısı da, satan esnaf da 12 bin 800 lira ceza ödeyecek

“Gıdada af yok!”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca et ile et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan ‘Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği’nde yer alan hükümlere göre, artık yeni dönem başladı. Bu kapsamda Sakarya’da tebliğe uymayanlara ceza yağacak.

YENİHABER

AdaRay’ın devreye girmesiyle trafik felç olacak

“Yeni Kriz kapıda”

Gar ve Arifiye arasında çalışacak AdaRay şehir içi trafiğinde yeni kriz yatacak. 15 dakikada bir çalışacak olan AdaRay birinci ve ikinci geçitlerle, Donatım ve Mithatpaşa ‘da büyük yığılma bekleniyor.

YENİSAKARYA

“Sanayi esnafı çok tedirgin!”

Son olarak Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi’yle gündeme gelen sanayi esnafı, “Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Kafamız iyice karıştı” diyerek yaşanan belirsizlikten dert yandı.

07.03.2013 – A.T.

 
428 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.