Yerel Basında Bugün (07.01.2013)

07.01.2013

07.01.2013 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI AKŞAM HABERLERİ

Sakarya Üniversitesi’nde sınava girmek için özel araçları ile yola çıkan yüzlerce öğrenci yollarda mahsur kaldı

“Sınav yolu çileye dönüştü”

ADA POSTASI

İl Başkanı Keleş, seçim öncesi hedeflerini açıkladı

“Yerel seçimlerde tüm belediyelere talibiz”

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 2014 yerel seçimlerinde ki hedeflerinin tüm belediyeleri almak olduğunu söyleyerek, “Sakarya hak ettiği değeri CHP ile bulacak” dedi.

BİZİM SAKARYA

Evler 500 bin lira, konaklar 1 milyon dolara yükseldi

“Taraklı koptu gidiyor”

Türk Telekom’un reklam filminde ‘Mümkünlü kasabası’ ismiyle adeta yeniden keşfedilen Taraklı’da restore edilmiş evlerle, konakların fiyatları yüzde bin 500 artış gösterd. İlçeyi 2012 yılında 100 bin turist ziyaret etti, bu yıl 150 bin turist bekleniyor.

SAKARYA HALK

Özel Hastaneye gideceklerin

“DİKKATİNE”

Özel hastanelerde fark ücreti arttı

SGK, özel hastanelerin 2013 yılında alabilecekleri ilave ücret tavan oranlarını açıkladı. Yeni düzenlemeye göre özel hastaneler bundan böyle yüzde 75 ila yüzde 90 civarında ilave ücret alacaklar.

YENİGÜN

Demiryolu bitmeyince, liman yapımını üstlenen firma çalışma başlatmadı

“Liman yerinde saydı!”

Karasu’da yapımı yılan hikayesine dönen ve son olarak 2011 yılında ihale edilen liman inşaatının yapımını alan firma, Karasu Demiryolu’nu bahane ederek çalışma başlatmadı.

YENİHABER

Hendek Belediyesi kapalı otopazarıyla da fark yarattı

“Hendek Farkı”

Hendek Belediyesi küçük imkanlarına rağmen Sakarya’da diğer belediyelere fark yaratmaya devam ediyor. Dün açılan Kapalı Otopazarı da bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek.

YENİSAKARYA

“Emlakta yeni trend Karasu”

Limanı yüzde 80 tamamlanan ve Karadeniz Sahil Yolu ile İstanbul’a biraz daha yakınlaşacak olan Karasu, ‘İstanbul’un arka bahçesi’ olarak  nitelendirilmeye başlandı.

07 Ocak 2013- A.T.