Yerel Basında Bugün (06.12.2011)

Yerel Basında Bugün (06.12.2011)
06.12.2011
595
A+
A-

6 Aralık 2011 Salı günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Orta hasarlı binaların elektrik, su ve doğalgazları kesiliyor.

“Olaylı başladı!”

Orta hasarlı binalara kamu hizmetinin verilemeyeceği duyurulmuştu. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte SASKİ ve SEDAŞ ekipleri orta hasarlı olduğu tespit edilen binaların su ve elektriklerini kesmeye başladı.

ADAPOSTASI

Orta hasarlı binaların elektrik suyunun kesilmesine dün resmen başlandı.

“Hasarlı binalarda gergin kesim!”

Sakarya’da 1999 Marmara Depreminin ardından 31 Aralık 2009’a kadar tanınan sürede güçlendirme ruhsatı alınmayan orta hasarlı binaların elektriği ve suyu kesilmeye başlandı.

ANADOLU

Sakarya’da orta hasarlı binalara verilen kamu hizmetinin kesilmesi olaylı başladı.

“Bin 300 konutun su ve elektriği kesiliyor”

Evlerinin elektrik ve suyu kesilen Erhan Yıldırım: “Kış mevsiminde elektrik ve su kesiliyor. Ben, hasta annem ve çocuklarımla nereye gideceğim”

BİZİMSAKARYA

“Tren yolcusuna alternatif yok!”

Günde 24 seferin olduğu ve 20 Bin yolcu taşıyan Adapazarı-Haydarpaşa hattı son seferini 30 Ocak günü yapacak. Adapazarı’nda günde 7 bin yolcunun faydalandığı tren seferlerine alternatif için otobüs firmaları dışında hazırlık yapan yok.

SAKARYAHALK

“Kesim gerginliği!”

İlimizde Marmara depreminden sonra orta hasarlı hale gelen binaların elektrik, su ve doğalgazları dünden itibaren kesilmeye başlandı. Belediye SASKİ ve SEDAŞ ekiplerinin katıldığı çatışmada, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Ev sahipleri, kesimlere tepki gösterdi.

YENİGÜN

Su ve elektriklerin kesim işlemlerine dün sabah başlandı.

“Orta hasarlıya hizmet durdu”

Depremin üzerinden geçen 12 yıla rağmen, onarımı yapılmayan orta hasarlı binaların su ve elektrikleri dün itibari ile kesilmeye başladı. Kesimlerin yapıldığı hasarlı binaların bazılarında, ortaya dram çıktı.

YENİHABER

Tren seferleri duracak, yılbaşında kaos var.

“20 Bin yolcu ne olacak!”

Adapazarı-Haydarpaşa tren seferleri yılbaşından itibaren duracak. Her gün 20 Bin kişinin yolculuk yaptığı tren seferleri yerine TCDD’nin bir önlemi yok; binlerce yolcunun ne yapacağı meçhul.

YENİSAKARYA

Sussuz,karanlık ve soğuk günlerin acısı Ali Vasfi Odabaş ile eşinin yüzüne böyle yansıdı.

“Şart ama…”

Sussuz,karanlık ve soğuk günlerin acısı Ali Vasfi Odabaş ile eşinin yüzüne böyle yansıdı. Deprem riskinin ve ölümü göze alıp hasarlı binalarda oturanlar alternatif gösterilmesini istiyorlar.

06/12/2011- Büşra Ergün


595 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.