Yerel Basında Bugün (05.11.2011)

05.11.2011

05 Kasım 2011 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Şehit ailesine 20 bin Lira yardım”

Türl İş Sakarya Temsilciliğine bağlı sendika üyerleri topladıkları 20 Bin Lirayı, Hakkari Çukurca’da düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Çavuş Birol Elmas’ın ailesine teslim etti.

ADAPOSTASI

Sakarya’daki yıkım projesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ dan onay aldı.

“Hasarlı binalarda yıl başlıyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’daki bin 301 hasarlı binanın yıkımına bayramdan sonra başlanacağını duyurdu. Toçoğlu, çok katlı binalar içinde kararlı göründü.

ANADOLU

İl Genel Meclis Üyelerine konuşan  Milletvekili Şaban Dişli: dünya, ülkemiz ve ilimizdeki gelişmeleri değerlendirdi.

“Burası yerel parlamento”

Önümüzdeki yıldan itibaren Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Kocaeli yerine ilimizde öğrenim göreceklerini belirten Dişli, ‘Sakarya’da 300’e yakın  profesör görev yapacak’ dedi.

BİZİMSAKARYA

İl Genel Meclisi toplantısından önemli mesajlar çıktı.

“SAÜ’ye 300 yeni akademisyen”

Milletvekili Şaban Dişli Sakarya Üniversitesi’ne  yeni 300 akademisyen kadrosu açılacağını duyurdu. İl Genel Meclisi’nin bu haftaki konuğu olan Dişli, burada yaptığı konuşmada yeni kadrolarla ilgili bakanlar kurulu kararnamesinin Kasım ayı içinde çıkacağını söyledi.

SAKARYAHALK

“Engelliye noter engeli”

Fiziksel engeli bulunduğu için Noterlik binasına çıkamayan Selim Özen’den sadece 23 basamak aşağı inildi diye yol ücreti adı altında 14 TL tahsil edildi.

YENİGÜN

İl Genel Meclisi’nde çalışmaları anlatıp, değerlendirmede bulundu.

“Dişli umut verdi!”

İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Tıp Fakültesi’nden hastanelere, prefabrike okullardan orta hasarlı binalara kadar,  her konudan bahsetti.

YENİHABER

Dişli: Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma’ya 300 akademisyen gelecek.

“Sağlıkta dev hamle”

İl Genel Meclisi’nde konuşan Milletvekili Dişli: ‘Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’ne 300’e yakın akademisyen gelecek. Böylece ilimizdeki hizmetlerin kalitesi  artacak.’ Dedi.

YENİSAKARYA

“İMO 25 bin konutu sordu”

Başkan Hüsnü Gürpınar, güvenli konut sorunun orta hasarlı binaların yıkılmasıyla çözümlenemeyeceğini belirterek, ‘ Deprem yönetmeliğine uygun olmayan 25 Bin konut ne olacak?’ dedi.