Yerel Basında Bugün (04.02.2012)

06.02.2012

4 Şubat 2012 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Köprüde büyük tehlike!”

Ağır tonajlı araçlarının kullandığı Örencik Köprüsü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken İnşaat Mühendisleri Odasının raporunda köprünün bu şekilde kullanılmasının tehlikeli olduğu ifade edildi.

ADAPOSTASI

5 Çocukları öldü. Yaşatabilmek için çırpınıyorlar.

“Evlat Çığlığı!”

Geyve’de yaşayan Cesim- Zübeyde Sürmeli çifti kas erimesi hastalığına yakalanan 6. Çocuklarını kurtarabilmek devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

ANADOLU

“Okutan: ÇPD Yamalı bohçaya döndü!”

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Salih Okutan askı süresinin ardından 2010 yılında kabul edilen Sakarya İli 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının (ÇPD) yapılan tadilatlarla yamalı bohçaya döndüğünü ifade ederek “Meclisin görevi planı beğenmeyenlerin isteklerini ayar vermek mi? Zamanında planla ilgili görüşünü belirtmeyenler şimdi planı baltalıyor”

BİZİMSAKARYA

SAÜ Tıp Fakültesi’ne 22 Prof. 11 Doç. ve 16 Yar. Doç ataması yapıldı.

“SAÜ’ den iyi haber”

Rektör Prof. Dr. Elmas, teorik eğitimlerini Kocaeli’ de yapan SAÜ Tıp Fakültesi Öğrencilerinin önümüzdeki dönemden  itibaren eğitimlerine SAÜ’ de devam edeceklerini açıkladı.

SAKARYAHALK

“Sürpriz ziyaret”

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki’yi makamında ziyaret etti. TÜVASAŞ’ın şehir merkezinden taşınmasının gündemde olduğu bir zamanda gerçekleşen ziyaret sonrası Ali İnci’nin TÜVASAŞ’ a Hendek’te yer gösterip göstermediği merak ediliyor.

YENİGÜN

Şase ve motor numaraları değiştirilip satılan 5 çalıntı otomobil ele geçti.

“Çenç çetesine darbe”

Sakarya Emniyet Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri ilimiz genelinde çalıntı otoların şase ve motor numaralarını kazalı araçların tescil bilgileriyle değiştirerek satan 13 kişilik çeteyi çökertti.

YENİHABER

En soğuk kış yoksul konutlarında oturan dar gelirliyi vurdu.

“-10’da dondular”

Dar gelirli aileler için Korucuk’ ta yaptırılan Vakıf  Kent Sitesi’nde 38 bloktan 18’ inin doğalgazı kesik. Kömür sobası kuramayan, elektrik sobası bile olmayan aileler battaniyeye sarılara ısınmaya çalışıyor.

YENİSAKARYA

“Memura sosyal denge zammı!”

İl Genel Meclisi memura sosyal denge zammı verilebilmesi için ilgili sendikayla görüşme yapmak üzere Vali Mustafa Büyük’e yetki verdi.

04/02/2012- Büşra Ergün