Yerel Basında Bugün (03.11.2011)

Yerel Basında Bugün (03.11.2011)
03.11.2011
527
A+
A-

 

03 Kasım 2011 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Üstün’den, dönüşüm projesinde Sakarya’nın liste dışı kaldığı iddialarına cevap

“Haberler gerçek değil!”

AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, İmar ve Şehircilik Bakanlığı’nın dönüşüm projesinde 8 pilot il belirlediği ve bu illerin arasında Sakarya’nın yer almadığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

ADAPOSTASI

“Bu ne çelişki?”

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, yıkılmayı bekleyen hasarlı binalarla ilgili ilk kazmanın Adapazarı’na vurulacağını söyledi; fakat Sakarya Kentsel Dönüşüm yapılacak 8 il arasında yer almadı.

 

ANADOLU

Komşu ilin milletvekili Bakan Nihat Ergün orta hasarlılarda suçluyu buldu.

“Gevşek yerel yönetimler”

Bakan Ergün, bölgeyi iyi bildiğini belirterek, bu evlerin yıkılmasına, yargı sürecinin uzamasının, yerel yönetimlerin gevşekliğinin ve vatandaşların duyarsızlığının neden olduğunu söyledi.

 

BİZİMSAKARYA

Milletvekili Üstün, dönüşüm projesi ve pilot il konusuna açıklık getirdi.

“Kafa karıştırılıyor”

Milletvekili A. Sefer Üstün, İmar ve Şehircilik Bakanlığı’nın dönüşüm projesi kapsamında 8 pilot il belirlediği ve bu illerin arasında Sakarya’nın yer almadığı yönündeki haberlerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirtti.

 

SAKARYAHALK

“Çift yönlü oluyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin Orhan Camii meydan düzenleme çalışmalarıyla birlikte yürüttüğü bulvardaki kavşak yapım işinin, Çark Caddesi’nin çift yönlü olarak trafiğe açılmasına hazırlık olduğu öğrenildi.

 

YENİGÜN

Çok katlı iki bina arasına, iki katlı bina yapsanız neye yarar?

“Adapazarı gerçeği!”

Adapazarı’nda deprem görmüş çok katlı binalar, deprem sonrası yapılan 2 katlı binalar için büyük tehlike oluşturuyor. Bu tehlike her geçen gün artıyor.

 

YENİHABER

Sakarya’dan Van’a giden SAKUT Ekibi enkaz arasında mucizeye imza attı.

“6 can kurtardılar”

Van depreminin ardından afet bölgesine giden Sakarya Arama Kurtarma Birliği (SAKUT) enkazlar arasında kahramanca mücadele ederek 6 can kurtardı. Vali Büyük de SAKUT ekibini kutladı.

 

YENİSAKARYA

Sakarya’nın Kentsel dönüşüm kapsamında olmadığı iddiaları yalanlandı.

“Çifte Garanti”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “İlk kazmayı Adapazarı’na vuracağız”, Sakarya Milletvekili Ayhan Üstün de, “Başbakanımız öncelikle Sakarya’yı işaret etti” dedi.

 
527 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.