Yerel Basında Bugün (02.07.2013)

02.07.2013

02.07.2013 Salı günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Geyve ilçesinde önceki gün meydana gelen Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamada faciadan dönüldüğü ortaya çıktı

“Fabrika taşınıyor”

ADAPOSTASI

“LYS sonuçları açıklandı”

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları açıklandı. Ülke sıralamasında ki yerimiz henüz açıklanmasa da ilk edilen bilgilere göre Cevat Ayhan Fen Lisesi Sakarya’nın en başarılı okulu oldu.

BİZİMSAKARYA

Bir şirket nehir kenarına izinsiz tavuk leşi boşaltıyor

“Mikroplu ticaret”

Kendisine ait kum ocağına ölü tavukları ve iç organlarını gömerek gübre elde eden şirketin işletme ruhsatı da yok.

SAKARYAHALK

“Eğitim sisteminde büyük sorun”

Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen uyarılar üzerine 4+4+4 sisteminde revizyona gidiyor. Düzenleme, özellikle 1. sınıfa başlayan 60-66 aylık çocuklarla ilgili olacak.

YENİGÜN

“Halk merak içinde bekliyor”

Söğütlü Beylikkışla Köyü’nde kurulmak istenen doğalgaz elektrik çevrim santralinin (DGÇS) çevre değerlendirme sürecinin (ÇED) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda henüz karara bağlanmaması üzerine tepkiler sürüyor.

YENİHABER

Savcı Adnan Uyumaz için 2 müebbet +24 yıl istedi

“Karar Eylüle”

Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Recep Bolat ve Kontrol Şefi Devrim Ersen Özergin’i öldüren ve Mustafa Süke’yi yaralayan Adnan Uyumaz ve diğer sanıklar hakkında Savcı mütalaasını verdi.

YENİSAKARYA

“Toyota Sakarya modeli çok tutar”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Toyota’dan ‘Toyota Sakarya’ modelini piyasaya sürmesini isteyerek,  ‘Burada tasarlanmış, burada üretilmiş bir Toyota Sakarya modeli çok tutacaktır’ dedi.

02.07.2013 MA