Yerel Basında Bugün (01.03.2012)

Yerel Basında Bugün (01.03.2012)
02.03.2012
562
A+
A-

01.03.2012 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Karaağaçdibi esnafı bitme noktasına geldi”

Bir zamanlar Adapazarı’nın gözde merkezi şimdilerde işsizlikten kan ağlıyor. Zor günler geçirdiklerini belirten esnaf, Ozanlar Mahallesi girişindeki boş alana köy otobüslerinin gelmesini istiyor.

ADAPOSTASI

Söğütlü’ de kamyonet ile taksi çarpıştı. 2 kişi öldü 4 kişi yaralandı

“Kar faciası!”

Kazaya, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yol neden oldu. Otomobilde bulunan Emin Çimen ve Tekin Tan sıkıştıkları aracın içinde çığlık can verdiler.

ANADOLU

“Çek yasası isyan ettirdi”

Kabul edilen Çek yasası ve 1 Temmuz’dan itibaren yasalaşacak olan Türk Ticaret Kanunu sanayici ve iş adamlarını isyan ettirdi.

BİZİM SAKARYA

SAÜ’ nün yaptığı ‘mülteci araştırması’ göğsümüzü kabarttı

“Gururlan Sakarya”

Tarih boyunca İmparatorluğun dört bir yanından gelip memleket bellenen Sakarya’nın karakteristik özelliğini aynen koruduğu bilimsel olarak kanıtladı. Sakarya Üniversitesi’nin yaptığı ‘mülteci araştırması’ çarpıcı sonuçlarla dolu.

SAKARYAHALK

“Zamanımız kalmadı”

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Başkanı Ahmet Aya, Şeker Fabrikası’nın son derece kritik bir virajdan geçtiğini belirterek, ‘Zaman kalmadı. Nisan ayına kadar kota sorunu çözülmezse, 2012 kampanyasına giremeyiz’ dedi.

YENİGÜN

Söğütlü İlçesi’nde, kamyonet ile otomobil çarpıştı

“Buz kazası; 2 ölü”

Söğütlü’ de, Adapazarı-Karasu duble yolu üzerinde, önceki gece kar yağışının ardından buzlanarak kayganlaşan yolda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

YENİHABER

Orhan Cami Meydan düzenlemesine akademik eleştiri geldi

“Meydan kime yaradı?”

Orhan Camii çevresindeki meydan düzenlemesini yorumlayan Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Demir, ortaya çıkan görüntüden ziyade düzenleme sonrasında yaşayan sorunlara değinmek gerektiğini söyledi.

YENİSAKARYA

Adapazarı Şeker Fabrikası’nın geldiği noktada konuşulacak çok fazla şey kalmadı

“Sözün bittiği an”

APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, kota için yasal düzenleme yapılmazsa fabrikanın kampanyaya katılmayacağını, ‘Üreticimize tohumunu, gübresini ve ilk pancar avansını ödemeniz gerek. Bunlara verecek paramız yok’ sözleriyle dile getirdi.

01/03/2012 MA


562 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.