Yerel Basında Bugün (01.01.2012)

01.01.2012

01.01.2012 Pazar günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler

ADAPAZARI

“122 yıllık hat 2 yıl kapalı kalacak”

Haydarpaşa-Adapazarı arasında sefer yapan Adapazarı-Ekspresi, Ocak ayının sonuna kadar kademeli olarak hizmet verecek

ADAPOSTASI

Ak Parti Kocaali İlçe Teşkilatı Genel Merkez’in talimatıyla görevden alındı

“Ortalık toz duman”

AK Parti’de sancılı başlayan İlçe Kongreleri görevden almaya kadar uzandı. Hüseyin Altuntaş Başkanlığı’ndaki Kocaali teşkilatı sürpriz bir kararla görevden alındı. Karar tepkiye neden oldu.

ANADOLU

Her yeni yıl beraberinde yeni umutları getirir. Yeni yılı Sakarya umutlarıyla kutlayacak

“Yeni yıl! Yeni Umutlar”

2011 yılı hem Türkiye hemde Sakarya için hayli sıkıntılı geçti. Özellikle Sakarya’da yıla damgasını vuran Trafik sorunları, zamlar, ekonomik kirziler, işsizlik, siyasi atışmalar ve kargaşalar derken tam 1 yıl geride kaldı. 2012 yılından Sakaryalılar hayli umutlu. Çünkü şehrin tek tutunacağı dal umutları kaldı.

BİZİM SAKARYA

Kanserde Marmara Bölgesi’nde 2’nci sıradayız

“Bu sesi duyun”

Kanserde Başkanı Nihal Akar, Sakarya’daki kanserli hasta sayılarındaki artışa dikkat çekti. Ölümcül hastalıkla ilgili oldukça çarpıcı rakamlar veren Akar, Vali belediye, başkanları ve üniversite yönetimine ise sitem gönderdi.

SAKARYA HALK

“Sigara kağıdına yazma devri bitti”

“Sigara kağıdına sıkıntıları yazıp sonra bir daha bunları unutma” uygulama son verdiklerini söyleyen CHP Milletvekili Engin Özkoç, partililere halkın sorunlarını yerinde dinliyor

SAKARYA YENİGÜN

Sakarya Üniversite’si depreme karşı güvenli olmadığına karar verdi.

“Konak yıkılacak”

Vali Mustafa Büyük ’ün geçen ay Camili ’deki yeni konağa taşınmasının ardından, Çark Caddesi’ndeki Valilik Konağı güvensiz yapı olduğu için yıkılacak

SAKARYA YENİHABER

Pazarcı esnafı 8 bin TL ile geçinemeyen vekiller için kampanya başlattı

“Vekillere yardım”

Katlı Pazaryerinde bir grup esnaf, “Geçinemiyoruz” açıklaması yapan milletvekilleri için yardım kampanyası başlattı. Esnaf topladığı paraları kargoyla TBMM’ye gönderecek

YENİ SAKARYA

“Alkışlar size”

Kutlamalarda silah atmaktan vazgeçmeyen Akyazı’nın Sukenarı Köyü’nün kaderi, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin projesiyle değişti. Köydeki cemiyetlerde silah atılması yasaklandı. Öğrenciler anlaşmayı kayıt altına alarak, muhtarlık karar defterine işletti. Sırada diğer köyler var.

01/01/2012 – Z.S