Yeni Kayıt Duyurusu

Yeni Kayıt Duyurusu
03.09.2018
2.401
A+
A-

 

 

 

 

ÜNİVERSİTEMİZİ KAZANAN ÖĞRENCİLERE DUYURU

Sakarya Üniversitesi’ni tercih ederek YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt işlemleri elektronik olarak veya şahsen başvurarak gerçekleştirilebilecek.

E-KAYIT

>   İsteyen öğrenciler 03 – 05 Eylül 2018 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden elektronik kayıt yaptırabilirler.

Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitemize gelerek herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

NOT : 

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım Bölümü ile
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Bölümleri için   E-Devletten elektronik kayıt YAPILMAMAKTADIR. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin ilgili evraklarla şahsen gelmeleri gerekmektedir.

 

ŞAHSEN KAYIT

> Elektronik kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt için ekte belirtilen belgeleri tamamlayarak 03 – 07 Eylül 2018 tarihleri içerisinde ekte belirtilen kayıt adreslerine teslim etmeleri zorunludur. Belirtilen süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Üniversiteye gelerek şahsen kayıt yaptıracaklar için gerekli belgeler

Kayıt Yerleri

**Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerden sağlık raporu istenmemektedir.

MEZUN DURUMDA OLMAYANLAR

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

SABİS ŞİFRESİ

Sakarya Üniversitesi öğrencileri SABİS (Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi) sayesinde elektronik ortamda hızlı bir şekilde kayıt olmakta, kayıt yenileyebilmekte, notları görüntüleyebilmekte ve daha birçok hizmete çevrimiçi erişebilmektedir.

Kaydını tamamlayan öğrencilerimiz https://sabis.sakarya.edu.tr üzerinden giriş yapabilirler.

Kullanıcı adı olarak öğrenci numarası kullanılacaktır.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayın

Kayıt işlemi tamamlanınca “sabis.sakarya.edu.tr” adresindeki “ilk şifre oluşturma” işlemindeki kullanıcı adı öğrenci numarasıdır.

DERS KAYDI

Kayıt yaptıran öğrencilerimiz 17-19 Eylül 2018 tarihleri arasında Ders Alma İşlemlerini tamamlayarak 24 Eylül 2018 tarihinde eğitime başlayabileceklerdir.

Ders Kaydı (Derse Yazılma) işlemleri SABİS üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Ders kaydı ile ilgili ayrıca duyuru yapılacaktır.

KATKI PAYLARI

Katkı payı/öğrenim ücreti ödemeleri; 13 Eylül 2018 tarihinden akademik takvimde belirtilen derse yazılmaların son gününe kadar, İş Bankasının bütün şube veznelerinden, İş Bankası internet bankacılığından (fatura / anında fatura / üniversite kısmından) ve İş Bankası ATM’lerinden (üniversite ödemeleri kısmından) Tc Kimlik Numaraları ile yapabileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Katkı payı/öğrenim ücreti tablosu

AKADEMİK TAKVİM

Akademik takvim için tıklayın

İNGİLİZCE HAZIRLIK

İngilizce hazırlık eğitimi zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık Eğitimi için öğrencilerin e-devlet üzerinden yaptıkları üniversite kaydı sırasında “Hazırlık Sınıflarında Okumak İstiyorum” seçeneğini işaretlemeleri ya da 12 Eylül 2018 mesai bitimine kadar www.yd.sakarya.edu.tr adresinde yer alan ön kayıt başvuru linkinden online başvuru yapmaları gerekmektedir.

Listeler 21 Eylül 2018 saat 18:00’da www.yd.sakarya.edu.tr adresinde yayınlanacaktır.

İngilizce hazırlık eğitimi zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınavı’ndan B1 düzeyinin altında puan alanlar isteğe bağlı hazırlık sınıfına kaydolabilir veya zorunlu yabancı dil dersini alırlar.

Hazırlık sınıflarında yabancı dil eğitimi İngilizcedir. Dersler Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampusü’nde, Hazırlık Sınıfları Binasında yürütülecektir.

Öğrenciler İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıflarına yerleştirme kontenjan dahilinde yapılacaktır. Başvuruların belirlenen kontenjanı aşması halinde, istekliler ÖSYM puan sıralaması esas alınarak kontenjan sınırları içinde hazırlık sınıfına kaydedilir. Kontenjanın aşılması durumunda ASİL ve YEDEK listeler oluşturulacak ve ilan edilecektir.

İngilizce Hazırlık ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YURTLARI

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde yer alan kız ve erkek öğrenci yurtlarına başvurular devam etmektedir.

İletişim: 0264 295 5299 – 5295

http://www.yurt.sakarya.edu.tr/tr

 

Elektronik Kayıt Nasıl Yapılır?

Öğrenci Numarası Sorgulama


2.401 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.